Imaginea unui sistem medical epuizat. Medici îmbrăcați în combinezoane protestează în fața Guvernului. Ce mesaje transmit

Imaginea unui sistem medical epuizat. Medici îmbrăcați în combinezoane protestează în fața Guvernului. Ce mesaje transmit
Imaginea unui sistem medical epuizat. Medici îmbrăcați în combinezoane protestează în fața Guvernului. Ce nemulțumiri au Sursă foto: Inquam photos/Octav Ganea

Momente cu puternică încărcătură emoțională au loc în aceste momente în fața Guvernului. Zeci de cadre medicale s-au adunat în jurul Guvernului pentru a trage un semnal de alarmă. Îmbrăcați în combinezoane la o temperatură de peste 30 de grade, medicii și asistentele sunt nemulțumiți de condițiile de lucru și salarii în raport cu munca pe care o prestează și riscurile la care sunt expuși.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, prima reacție oficială

Potrivit primelor informații, cadrele medicale doresc să ajungă ca registratură pentru a depunde un memorandum în care să-și exprime toate nemulțumirile pe care le au.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății critică aspru atitudinea doctorilor de a ieși în stradă și a se expune cu combinezoanele pentru a atrage atenția, aceste echipamente fiind exclusiv destinate instituțiilor sanitare. Horațiu Moldovan a declarat pentru Digi24 că potrivit evenimentelor, medicii au combinezoane suplimentare, atâta timp cât își permit să facă rabat.

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Echipamentele au fost permanent suplimentate și în zonele unde e indicată folosirea lor există. Am putea face interpretarea între ghilimele că există echipamente și în plus din moment ce ei demonstrează îmbrăcați în echipamente pe stradă.

Nici asta nu e o atitudine firească. Echipamentele trebuie purtate numai în incinta instituțiilor sanitare, indiferent ce vrem să demonstrăm. Nu trebuie să folosim ca mesaj public elemente de tehnică medicală, imagini cu pacienți, imagini cu tehnologie avansată. Nu au decât natura să impresioneze. E o risipă de echipamente„, a declarat la Digi24 Horațiu Moldovan.

Vezi mai multe poze cu impact emoțional în Galeria foto

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI