Imaginea care îţi testează inteligenţa. Tu câte cercuri vezi în poză?

de: Sabina Anastasia
23 08. 2023

Dacă îți plac provocările, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi o imagine cu ajutorul căreia poți să îți testezi inteligența. Este vorba, mai exact, despre o iluzie optică. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci. Câte cercuri sunt în poză, de fapt?

Ce sunt iluziile optice, de fapt

Îți place să rezolvi teste de inteligență? Dacă răspunsul este afirmativ, cu siguranță știi deja că unele dintre ele pot să presupună și deslușirea anumitor iluzii optice. Acestea din urmă pot să ne inducă creierul în eroare prin modul în care sunt prezentate.

Culoarea, lumina și modelul folosite într-o iluzie optică pentru a crea o imagine pot să fie înșelătoare și să ne păcălească creierul. Informațiile preluate de ochi, care ulterior sunt procesate de creier, creează o percepție care în realitate nu corespunde imaginii adevărate.

Percepția se referă la interpretarea a ceea ce vedem, a informației transmise cu ajutorul ochilor. Creierul încearcă să umple golurile de informații primite prin sistemul vizual – acesta este fenomenul ce are loc în spatele cortinei, când încercăm să deslușim o iluzie optică.

Iluziile optice pot fi reprezentative, mai ales atunci când se testează inteligența unei persoane. Playtech Știri a pregătit pentru tine chiar un astfel de material. Ce trebuie să faci este să afli câte cercuri sunt reprezentate într-o imagine, în realitate.

Câte cercuri sunt în imagine?

Dacă ești pregătit să dai curs provocării noastre, accesează prima imagine încărcată în galeria foto a acestui articol. Iluzia optică de astăzi este un test de observație foarte bun, care te poate ajuta să îți dai seama cât de repede poți să remarci detaliile ascunse din jurul tău.

Atenție! Nu accesa a doua imagine din galeria foto, fiindcă în ea vei afla răspunsul la problema pe care trebuie să o rezolvi. În prima imagine, cea pe care trebuie să o analizezi, vei putea observa un cerc galben, mare. Realitatea este că în această figură geometrică se ascund mai multe cercuri.

Ce trebuie să faci tu este să analizezi cu atenție cercul galben și să numeri câte cercuri se ascund, de fapt, în el. Crezi că reușești să îți dai seama câte figuri geometrice de acest fel au fost reprezentate? Puțini utilizatori online dau de capăt acestei sarcini. Nu te grăbi!

Dacă ești pregătit să răspunzi, poți accesa a doua imagine încărcată în galeria foto a acestui articol. Ai reușit să identifici toate cercurile din ilustrație? După cum poți vedea marcat și în materialul final, în total sunt 6 cercuri reprezentate. Ai oferit răspunsul corect?