Iluzia optică virală. Găseşte numărul 42 în mai puţin de 10 secunde, e provocarea zilei!

de: Manolică Anca
03 09. 2023

O nouă provocare ce îți pune la încercare vederea și viteza de reacție face furori în mediul online. Haide să vedem dacă reuşeşti să găsești numărul 42 din imagine, în mai puțin de 10 secunde. Cei care au creat acest test susțin că puțini sunt cei care pot să dea răspunsul corect în timpul dat.

Iluzia optică ce a devenit virală pe internet

Este dovedit științific faptul că aceste puzzle-uri online reprezintă un exercițiu excelent pentru îmbunătățirea capacității de observație și a sănătății creierului, oferind astfel protecție împotriva declinului cognitiv la bătrânețe.

Mai mult, s-a demonstrat că ele îmbunătățesc starea de spirit. Așadar, dacă nu te simți în apele tale și vrei să faci ceva aparte sau, pur și simplu, cauți o modalitate de a te relaxa, atunci un astfel de test poate fi o alegere bună de luat în calcul.

Reușești să găsești numărul 42 în mai puţin de 10 secunde?

Iluziile optice sunt o modalitate foarte bună de a îți face creierul să gândească în moduri diferite, dar aceasta pe care ți-o prezentăm astăzi îi face chiar și pe cei mai inteligenți să se scarpine bine la ochi,

Citește și: Test de IQ special. Găseşte cerbul ascuns în pădure în mai puţin de 5 secunde! Ai curaj să încerci?

Testul pe care ți-l propunem este unul de tip ”caută și găsește”, ce îți pune atenția la încercare pentru a putea descoperi numărul 42 printre mulțimea de 43, din imaginea de mai jos. Rezolvarea acestor teste necesită o mare coordonare între ochi și creier și o mare atenție la detalii.

Deși nu este ascuns, este dificil la prima vedere, deoarece ochii te înșală. Jucându-ți feste pentru a te face să crezi că imaginea este doar o mare de 43, este cu siguranță mai greu decât pare, deoarece ochii tăi completează automat golurile pe măsură ce schimbi privirea.

Reușești să găsești numărul 42 în mai puţin de 10 secunde?

Este destul de dificil, lucru confirmat de majoritatea celor care au acceptat să îl rezolve, iar asta pentru că timpul dat este de numai zece secunde.

Ai reușit? Dacă nu, verifică soluția în Galeria Foto a articolului.

Citește și: Cea mai tare iluzie optică. Doar geniile pot găsi mașina cu farurile aprinse din imagine, în doar 5 secunde