Iluzia optică veche care îi încurcă și azi pe oameni. Găsești pisica ascunsă printre oameni în 19 secunde?

de: Stan Nicu
15 04. 2023

Pentru astăzi vă propunem o iluzie optică veche, dar care îi încurcă pe mulți oameni și în ziua de azi. Tot ce trebuie să faci este să găsești pisica ascunsă printre oameni în doar 19 secunde. Dacă ai reușit asta, te poți numi cu adevărat inteligent.

Test distractiv de a vă testa inteligența. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți pisica aflată în imagine în doar 19 secunde

Trebuie să șitți că doar persoanele cu IQ ridicat pot rezolva acest test de iluzie optică, potrivit celor care au conceput testul.

Astfel, doar 1% dintre oameni pot observa pisica ascunsă printre oameni din imagine în decurs de 19 secunde.

Ce sunt iluziile optice, de fapt

Iluziile optice sunt constituite din imagini atrăgătoare, foarte fascinante, dar care își schimbă forma, indiferent că este vorba de un obiect sau de un desen sau chiar de niște persoane. De asemenea, iluzia optică provoacă modul creierului de a percepe lucrurile.

Trebuie spus că iluzii optice sunt de mai multe feluri, cum ar fi iluzii fizice, fiziologice, dar și cognitive. De asemenea, studiile arată că iluziile optice sunt o parte a domeniului psihanalizei, care aruncă lumină asupra modului în care omu percepe lucrurile.

Creierul uman percepe diferit unele lucruri

Un creier normal poate privi diferit lucruri sau imagini, formând o percepție diferită din fiecare unghi. O astfel de ilustrație inteligentă este și în iluzia optică de azi și în care o pisică se ascunde printre mai mulți oameni.

Imaginea care se află în galeria foto a articolului a fost distribuită ca un puzzle cu imagini pentru copii, dar și pentru adulți. În această iluzie optică, puteți vedea fețele diferite ale bărbaților, femeilor și copiilor. Cu toate acestea, o pisică se ascunde printre oamenii din imagine. Iluzia provoacă spectatorii să găsească pisica în interiorul imaginii, totul în doar 19 secunde.

Numai 1% dintre oameni pot rezolva cu succes acest test

S-a spune că doar 1% dintre oameni pot găsi pisica ascunsă în această imagine.

Iluziile optice sunt doar un alt mod distractiv de a-ți testa IQ-ul, însă efectuarea unui test real de IQ făcut de către specialiști este o modalitate bună de a vă cunoaște nivelul IQ-ului.

Iluziile optice verifică și cât de ageră ne este privirea

În cazul în care vă este greu să identificați pisica ascunsă, noi vă vom ajuta. Dacă priviți cu atenție în partea stângă jos a imaginii, vei vedea o pisică cenușie ascunsă între femei.

Nu în ultimul rând, această iluzie optică ar putea dezvălui cât de bună este vederea dumneavoastră.