Iluzia optică pentru genii. Unde este cana de cafea din imagine?

Iluzia optică pentru genii. Unde este cana de cafea din imagine?
Iluzia optică pentru genii. Unde se află cana de cafea din imagine? Tu poți să deslușești materialul pe care ți-l propunem?

Iluzia optică pentru genii. Ești de părere că ai abilități de concentrare și analiză bine dezvoltate? Testează-ți capacitatea cu ajutorul testului pe care ți-l vom propune mai jos. Poți să găsești cana de cafea din imagine în maximum șapte secunde?

Iluzia optică pentru genii

Iluzie optică este, de regulă, denumirea oferită unui material care te determină să te-ntrebi dacă nu cumva ochii îți joacă feste. Nu este vorba despre ochi, de fapt. Totul are legătură cu modul în care creierul și întregul tău sistem vizual percep și interpretează o imagine sau mai diverse informații.

Percepția ta sau felul în care privești tu lucrurile când analizezi o iluzie optică are de-a face cu modul în care funcționează creierul tău. Mai puțin cu optica ochiului tău. Practic, o iluzie optică prezintă o neconcordanță între prima impresie vizuală și proprietățile reale ale materialului/obiectului analizat.

Iluziile optice nu sunt doar „jocuri” sau puzzle-uri amuzante. Ele nu sunt elemente de divertisment, deși ar putea fi interpretate astfel de către unii. Iluziile optice sunt instrumente importante ce sunt folosite pentru a ne ajuta să înțelegem cum funcționează procesarea vizuală a unui creier.

Poți să-ți testezi și tu capacitatea de analiză și concentrare cu ajutorul unei iluzii optice pe care ți-o propunem în articolul de astăzi. Testul a devenit viral pe rețelele sociale. Doar 1% dintre utilizatorii online au reușit să ofere răspunsul corect la întrebarea adresată. Tu poți să găsești cana de cafea ascunsă în dulap?

Poți găsi cana de cafea în 7 secunde?

În articolul de azi, îți propunem o iluzie optică pentru genii. Spunem pentru genii, fiindcă va trebui să încerci să o deslușești în maximum șapte secunde. Deși mulți au încercat să o facă, doar 1% dintre internauți au reușit să descifreze materialul.

Accesează prima imagine din galeria FOTO a acestui articol. Atenție! Nu accesa al doilea material, acolo vei descoperi răspunsul final. Cea din urmă ilustrație o vei accesa după ce vei încerca tu să răspunzi. Atunci îți vei putea compara răspunsul propriu cu cel corect.

Așadar, accesează prima imagine din galerie. Vei observa că îți este prezentat un dulap cu mai multe articole în el. Printre acestea, se numără și câteva cutii de depozitare, geci de iarnă, cămăși, lenjerii de pat, cuverturi. Undeva, printre toate aceste obiecte, a rămas uitată o cană de cafea. Poți identifica locul în care se află în maximum șapte secunde?

Citește și: Iluzia optică simplă care arată ce trăsături de personalitate ai când te îndrăgostești

Dacă nu reușești să îți dai seama unde se află, te ajutăm noi cu un indiciu. Cana de cafea se află în jumătatea dreaptă a șifonierului. Ai reușit să o identifici? Compară răspunsul tău cu cel corect, din a doua imagine încărcată în galeria FOTO.

Urmăriți Playtech.ro și pe