Iluzia optică în care vezi dacă ai IQ de geniu. Găsești ratonul care a făcut mizerie?

de: Ioana Bucur
07 12. 2022

O iluzie optică pune la grea încercare atenția la detalii a internauților din toate colțurile lumii. Testul, despre care cei care l-au creat spun că poate fi rezolvat doar de persoanele care ar avea un IQ de geniu, face furori în mediul online. Tu crezi că poți să găsești ratonul care a făcut mizerie? Ai la dispoziție 15 secunde.

Iluzia optică în care vezi dacă ai IQ de geniu

Unde este ratonul responsabil pentru dezastrul din imaginea din galeria foto de mai sus? Aceasta este întrebarea ce le dă mari bătăi de cap celor care acceptă cea mai recentă provocare ce face furori în mediul online.

Testul despre care cei care l-au creat spun că poate fi rezolvat doar de persoanele care ar avea un IQ de geniu începe cu un desen ce ilustrează un cuplu care încearcă să facă ordine în grădina din fața casei. În descriere ni se spune că autorul dezastrului este un raton ce s-ar ascunde undeva în imagine.

Acest puzzle este, de fapt, o iluzie optică, adică un desen construit în așa fel încât să ne atragă atenția, să ne stârnească curiozitatea dar, în același timp, să ni se pară banal. Creatorii săi au reușit însă, cu mare măiestrie, să ascundă în el un detaliu pe care doar cei care ar avea un IQ îl pot depista, mai ales în intervalul de timp dat.

Cu toate că rezolvarea lor este pentru mulți un hobby, un mod plăcut de a petrece timpul liber, aceste teste sunt folosite de ani buni ca instrumente importante de specialiștii din domeniul psihanalizei ca modalitate de a înțelege mai bine felul în care privim realitatea din jurul nostru.

Găsești ratonul care a făcut mizerie în curte?

Aruncă o privire atentă la imaginea din galeria foto de mai sus și încearcă să vezi ratonul ascuns în curtea din față a casei.

Ești pregătit să începi testul? Start! Ai doar 15 secunde la dispoziție.

Citește și: Testul de inteligenţă al săptămânii. Găseşte şarpele în 11 secunde! Doar cei mai inteligenţi reuşesc

Dacă nu ai putut să găsești ratonul sau vrei doar să îți verifici răspunsul, rezolvarea testului este explicată în rândurile de mai jos.

Rezolvare: Uită-te în interiorul mașinii. Ratonul se ascunde în interiorul autoturismului, așa cum se arată în ultima imagine din galeria foto de mai sus.