Iluzia optică imposibil de descifrat. Și specialiștii au încercat să rezolve misterul

de: Ștefan R. Apostol
13 05. 2022

Pentru pasionații de puzzle-uri, sunt puține ocaziile când apar adevărate provocări. Unii dintre aceștia, recunoscuți la nivel internațional, se pare că au dat de o cărămidă grea. O imagine i-a provocat să găsescă un urs ascuns în pădure, și nu este deloc ușor. Imaginea, viu colorată, ascunde extrem de bine animalul, iar pasionații de puzzle s-au chinuit ceva până i-au dat de cap. Iluzia optică care le-a dat bătăi de cap, a fost în cele din urmă rezolvată. Tu reușești să o descoperi?

Imagini și puzzle-uri. O adevărată provocare pentru pasionați

În istoria artei de astăzi, există picturi provocatoare, adevărate puzzle-uri complexe, care cer să fie rezolvate, sau chiar iluzia optică a unei imagini. Există, în unele din aceste imagini, semnificații și chiar alte imagini ascunse.

De cele mai multe ori, aceste imagini sunt complexe și explorează, în general, o serie de explicații pentru semnificațiile complicate pe care acestea le au. Pasionații de puzzle-uri, atât cele fizice, cât și cele sub forma de imagini, rareori au dat peste provocări cu adevărat importante.

Dar, iată că a venit un astfel de moment, odată cu publicarea unei singure imagini în care este prezentat, color, un vânător. Iluzia optică, la care au fost supuși, și-a găsit rezolvarea, dar exterm de greu.

Iluzia optică halucinantă a dat mari bătăi de cap

Puzzle-ul retro prezintă un bărbat la vânătoare, încălțat cu o pereche de pantofi de zăpadă și ținând în mână o pușcă de vânătoare. Desenul de modă veche, distribuit de Playbuzz, spune TheSun, ascunde un grizzly mare undeva în fundal.

Se pare că pasionaților de puzzle-uri le-a fost cam greu să-l poată identifica iIluzia optică (vezi galeria). Jucătorii cu ochi de vultur au reperat bestia deghizată în fața unei stânci din fundal, mai spune publicația amintită.

Iluzia optică care îți „înmoai”e mintea

O altă iluzie optică care îi nedumerește pe spectatori se spune că spune multe despre emoțiile tale. Iluzia optică care îți înmoaie mintea, creată de Bright Side, ar putea să te învețe ceva despre reacțiile tale emoționale, (vezi galeria).

Potrivit creatorilor puzzle-ului, care are două ilustrații foarte diferite într-un singur portret, dacă vezi o prințesă cu susul în jos înseamnă că ai tendința de a fi volubil. Ei au dat și explicație, spunând că: „Vei fi mereu tânără la suflet, amuzantă și extrovertită”.

Iluzia optică, sau când creierul tău nu-ți poate crede ochii

Atunci când priviți iluzia optică, puteți crede că vedeți lucruri. De exemplu, o linie curbă care este de fapt dreaptă sau un obiect în mișcare care stă pe loc. Vă întrebați dacă nu cumva ochii vă joacă feste.

Nu este vorba de ochii dumneavoastră. Iluzia optică este o dovadă că nu vezi întotdeauna ceea ce crezi că vezi. Asta se întâmplă din cauza modului în care creierul și întregul tău sistem vizual percep și interpretează o imagine.

Iluzia optică apare din cauza proprietăților zonelor vizuale ale creierului în timp ce primesc și procesează informațiile. Cu alte cuvinte, percepția ta asupra unei iluzii are mai mult de-a face cu modul în care funcționează creierul tău, și mai puțin cu optica ochiului.

Iluzia optică este „o neconcordanță între impresia vizuală imediată și proprietățile reale ale obiectului”, a declarat Michael Bach, cercetător în domeniul vederii și profesor de neurobiofizică la Spitalul oftalmologic al Universității din Freiburg, Germania, care studiază iluziile și care are o colecție mare de iluzii pe un site web.

Așa că, dacă vedeți imagini, și vise par iluzii optice, nu vă speriați. Este modul creierului de reacționa la ceea ce văd ochii. Oricum, baftă la descoperirea ursului din puzzle-ul despre care am vorbit anterior.