Iluzia optică aproape imposibil de rezolvat. Vezi animalul ascuns din imagine?

de: Năstase Mirabela
02 06. 2022

Care este iluzia optică aproape imposibil de rezolvat. Tu vezi animalul ascuns din imagine? Pentru a-l descoperi, ai nevoie nu numai de un văz foarte bun sau de o atenție sporită la detalii, dar mai ales de perspicacitate. Iluzia optică cu un urs panda ar putea dezvălui cum stai cu acuitatea vizuală, dar și cât de ingenios ești în rezolvarea problemelor.

Iluzia optică aproape imposibil de rezolvat

Imaginea ascunsă a animalului se poate depista numai de un singur procent dintre oameni (1%). Există totuși și un „truc” ce te poate ajuta să te asiguri că iluzia optică este reală și nu doar un test fără vreun sens. Tot ce trebuie să faci este să privești imaginea propusă de la distanță pentru a o vedea mai clar sau poți apăsa pe CTRL + minus pentru a minimiza imaginea.

Imaginea a fost publicată de TikTok-erul Hectic Nick, în timp ce și-a provocat fanii să rezolve iluzia optică. 

Postând imaginea, acesta a declarat:

„Poți să dai like la acest videoclip doar dacă poți găsi imaginea ascunsă în imagine. Se pare că doar unu la sută dintre oameni o pot găsi- mulți comentează că nu văd nimic. Mult noroc”, a scris Hectic Nick.

Ce sunt iluziile optice

De-a lungul zecilor de ani, cercetătorii din mai multe domenii au fost încântați de felul extraordinar în care oamenii percep anumite desene și imagini. Cu toate că acest lucru este fascinant, oamenii de știință și psihologii încă nu și-au dat seama ce parte a creierului uman deslușește secretul iluziilor optice sau de ce oamenii pot să treacă cu ușurință de la o imagine la alta.

Pe de altă parte, alți oameni nu pot să facă această trecere de la o imagine la alta, fiind blocați pe o singură iluzie, fapt care pare a fi și mai misterios.

Iluziile optice apar la interacțiunea diverselor idei predefinite în ce privește lumea exterioară și conduc la așa-numita „deducție inconștientă”. Acestea sunt cele mai interesante și cele mai bine cunoscute. Ele nu au o cauză fiziologică, ci acționează la nivelul interpretării vizuale, al ipotezelor preconcepute. Ele au fost studiate în secolul al XIX-lea de către Hermann von Helmholtz.

Iluziile optice se mai numesc și figuri iluzorii, acestea fiind imagini menite să exploateze felul în care percepem și interpretăm lucrurile la nivel vizual. Iluziile cognitive se împart în: iluzii de ambiguitate, iluzii de distorsionare, iluzii paradoxale, iluzii fictive