Iluzia optică a finalului de săptămână. Unde este umbrela ascunsă din pădure?

de: Sabina Anastasia
12 01. 2024

Playtech Știri are o nouă provocare pentru tine: o iluzie optică sub forma unei ilustrații. Ea prezintă povestea a trei copii, aflați într-o pădure. Ce trebuie să faci tu este să găsești umbrela ascunsă a acestora. Bineînțeles, ai la dispoziție un timp limitat, așa cum te-am învățat deja.

Ce înseamnă o iluzie și de la ce provine termenul

Termenul iluzie își are rădăcinile în verbul latin illudere, care, în funcție de context, înseamnă a batjocori sau a păcăli. Dacă ne gândim la iluziile optice, acestea sunt concepute pentru a păcăli mintea sau creierul uman, în așa fel încât să perceapă o așa-zisă realitate altfel decât este de fapt.

Iluziile optice sunt privite drept unele dintre cele mai simple teste pentru a determina inteligența, nivelul de atenție și concentrare ale unei persoane. Sunt materiale excelente pentru a stimula abilitățile cognitive și, totodată, creativitatea, spun experții în psihologie și psihiatrie.

Cum îți poți testa acuitatea vizuală

Iluziile optice pot ajuta la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și la dezvoltarea gândirii în afara cutiei. Dacă vrei să afli cât de atenți sunt ochii tăi și cât de mare este puterea ta de concentrare, îți recomandăm să dai curs provocării de astăzi, ce constă într-o iluzie optică.

Accesează prima imagine încărcată în galeria foto a acestui material. Atenție! Nu o accesa pe a doua, fiindcă în ea vei găsi răspunsul la problema ta. În ilustrație vei putea vedea o pădure, în care se plimbă două fete și un băiat. Toți sunt în căutarea unui loc de camping.

În ce loc din pădure a fost ascunsă umbrela

Cei trei copii au ajuns într-un loc înconjurat de copaci înalți și diferite animale și păsări sălbatice. Ascunsă vederii este o umbrelă, într-o pădure. Crezi că poți să o găsești în maximum 7 secunde? Setează un cronometru cu timpul limită menționat și încearcă să rezolvi provocarea.

Pentru unii, provocarea de astăzi poate fi simplă. Este o modalitate bună de a-ți testa nivelul de acuitate vizuală. Analizează imaginea cu maximă atenție. Doar persoanele foarte atente pot să observa umbrela din pădure mai repede decât alții. Tu reușești să deslușești imaginea?

Răspunsul pe care trebuia să-l afli

Dacă ai identificat umbrela din imagine în timpul limită stabilit sau dacă acesta a expirat, poți să accesezi a doua ilustrație din galeria foto. În ea vei afla răspunsul pe care trebuia să-l deslușești și tu. După cum vei putea observa, umbrela se află la baza unui copac din partea dreaptă a imaginii.

Îți recomandăm și:

Iluzia optică veche de 14 mii de ani care-ți pune mintea la încercare. Poți descifra puzzle-ul?

Pictura care îți taie respirația: cum a fost posibilă această iluzie optică