Ilie Năstase are informații „din culisele” cazului Simona Halep. „Nu a plecat pe munte, să rămână închisă, are șanse să revină”

de: Sorin Barbu
23 08. 2023

Ilie Năstase este convins că Simona Halep nu este o sportivă terminată și spune că jucătoarea se va întoarce în circuitul profesionist. Fostul lider al clasamentului ATP a acordat un interviu în care a dezvăluit că sportiva nu a abandonat nicio clipă ideea că va reuși să demonstreze că nu s-a dopat și că va scăpa de suspendarea dictată acum zece luni.

Ilie Năstase, mesaj optimist despre cazul Simona Halep

Ilie Năstase a susținut-o necondiționat pe Simona Halep, mai ales după ce s-a declanșat scandalul de dopaj. Fostul lider al clasamentului ATP a fost primul care a tras un semnal de alarmă și a spus că audierea sportivei ar fi trebuit să fie programată mult mai rapid. Iar aici i-a găsit vinovați chiar pe apărătorii jucătoarei de tenis. Lucrurile sunt acum foarte complicate pentru Simona Halep, care a fost exclusă de pe lista de la US Open 2023 și a ajuns pe locul 1140 în clasamentul WTA.

Ilie Năstase este convins că jucătoarea nu a primit încă un verdict pentru că lucrurile nu sunt clare și oficialii nu știu acum cum să explice această perioadă de suspendare provizorie.

„Trebuie aşteptat, să vedem ce decizie iau şi dacă se mai poate face ceva cu avocaţii, nu ştiu. Dacă are şanse de revenire? Nu mai contează, domnule, ea a fost numărul 1 mondial şi dacă numărul 500 bate astăzi pe numărul 1 mondial nu se supără nimeni, să ştiţi”, a declarat Ilie Năstase pentru sport.ro.

„Nu este sfârşitul carierei pentru ea”

Fostul jucător de tenis susține că deși Simona Halep are aproape 32 de ani, aventura ei în sport nu s-a terminat.

„Eu cred că are şanse să revină în circuit pentru că este tânără, am văzut că a rămas în contact cu tenisul, nu a plecat pe munte undeva, să rămână închisă. În niciun caz nu este sfârşitul carierei pentru ea”, a mai afirmat fostul lider ATP.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pe data de 7 octombrie 2022, după ce a primit un test pozitiv la Roxadustat, iar în luna mai a fost acuzată și de faptul că și-ar fi manipulat pașaportul biologic. Audierea ei de la tribunalul Sport Resolutions a avut loc la finalul lunii iunie, dar judecătorii nu au transmis verdictul.