Laufer îl acuză pe Iohannis că urăște evreii. Cum l-a supărat președintele atât de rău

de: Redacția
20 11. 2018

Ilan Laufer aproape a fost ministru. Klaus Iohannis, președintele României, l-a respins însă. Acum, Laufer vine cu acuzații deosebit de grave la adresa președintelui.

Laufer a spus că e îngrijorat de motivele care au stat la baza refuzului lui Iohannis. El a afirmat că, fără motivarea deciziei, este neconstituțional. „Consider că refuzul este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului pe care l-a demonstat în ultimul an președintele Klaus Iohannis” a fost acuzația lui Laufer.

Laufer, aproape ministru, a spus că Iohannis avut mai multe ieșiri împotriva evreilor, declarații, ba chiar a sabotat relația dintre România și Israel.

„Domnul președinte Iohannis i-a promis doamnei Angela Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, proces inițiat de domnul Dragnea, ca fiind primul om politic din Europa care a declarat că va susține acest proces, după ce președintele american a declarat că va face acest lucru”, a adăugat Laufer.

Acesta a mai spus că îl roagă pe Klaus Iohannis să aibă curajul și să spună care a fost motivul real, „mă refer la cel religios și la faptul că sunt evreu”.

„Recunosc că în ultima perioadă am încercat să contribui la o bună relație între guvernul României și cel de la Tel Aviv și la consolidarea relației dintre România și SUA, ceea ce l-a deranjat pe Klaus Iohannis și înseamnă că trebuie să plătesc pentru acest lucru. Întărește convingerea că dorește legături doar cu Berlinul și blocarea relațiilor cu Israel și SUA”

„Aceste atacuri antisemite asupra mea sunt dureroase.Din familia mea au murit 52 de persoane în perioada Holocaustului și al celui de-Al Doilea Război Mondial”, a mai spus Ilan Laufer.

Ilan Laufer și-a început declarația de presă cu câteva cuvinte despre originea lui. „Vreau să mă prezint în fața tuturor românilor: mă numesc Ilan Laufer, din părinți români, născut în București, nu departe de Guvernul României”, a spus acesta.