Ilan Laufer a demisionat din funcția de consilier onorific. Este furios pe Viorica Dăncilă

Ilan Laufer a demisionat din funcția de consilier onorific. Este furios pe Viorica Dăncilă
Ilan Laufer a demisionat din funcția de consilier onorific

Ilan Laufer a demisionat din funcția de consilier onorific în Guvernul Găncilă, pe care a primit-o în decembrie 2018. Oficialul este furios pe prim-ministru. Vizita în SUA a lui Dăncilă, mărul discordiei.

Ilan Laufer a demisionat din funcția de consilier onorific

Ilan Laufer, numit consilier onorific în Guvernul Vioricăi Dăncilă, funcție neremunerată, în data de 17 decembrie 2018. La câteva luni distanță, Laufer a demisionat, deoarece nu a fost invitat, fiind în această postură, să însoțească premierul la vizita în SUA, care se desfășoară în perioada 22-29 septembrie. Oficialul spune că șeful Executivului nu s-a întâlnit cu el, în calitate de lider al PSD SUA.

Ilan Laufer a demisionat din funcția de consilier onorific. Este furios pe Viorica Dăncilă
Premierul, vizită în SUA, perioada 22-29 septembrie

„Nu am fost invitat sa o insotesc pe doamna premier nici in calitate de consiler onorific care cunoaste bine relatia Romania-SUA, si nici sa o intalnesc in calitate de presedinte PSD SUA. Inteleg ca doamna premier prefera consilieri externi si prin urmare ma aflu in situatia in care nu imi pot exercita eficient niciuna dintre aceste functii, in care am fost investit cu increderea colegilor mei de partid.

Astazi am informat-o pe doamna premier Viorica Dancila asupra deciziei mele de a demisiona. Va multumesc dragi prieteni pentru toata sustinerea voastra de pana acum, eu sunt si voi ramane la fel de implicat in cat multe proiecte care contribuie la dezvoltarea Romaniei”, a scris Laufer, miercuri, 25 septembrie, pe contul său de Facebook.

”Am acceptat să fiu președinte al PSD SUA pentru românii de acolo”

Mai mult, Ilan Laufer a explicat că a acceptat să fie numit în funcția de lider al formațiunii PSD SUA pentru a construi proiecte de care să se bucure comunitățile de români în SUA.

„Anul acesta am acceptat cu onoare sa fiu numit presedinte al PSD SUA, dorind sa fiu aproape de romanii de aici. Impreuna ne dorim sa dezvoltam proiecte pentru comunitatile locale de romani, sa aducem personalitati din Romania alaturi de noi, sa pastram limba si traditia, identitatea nationala, dar sa ne ocupam si de problemele de zi cu zi ale romanilor din SUA, inclusiv cele din consulate, acolo unde mai avem foarte multe de imbunatatit in ceea ce priveste modul in care cetatenii sunt tratati ,iar SUA nu face exceptie.

Am avut ocazia sa vizitez mai multe comunitati de romani si sa transmit aceste mesaje colegilor mei de acasa, inclusiv un plan de actiune pe termen scurt pentru PSD SUA valabil si pentru PSD Diaspora”, a adăugat Ilan Laufer.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI