Îl mai știi pe Konstantinos Passaris? Ce se întâmplă chiar acum cu “Fiara din Balcani”

Îl mai știi pe Konstantinos Passaris? Ce se întâmplă chiar acum cu “Fiara din Balcani”
Îl mai știi pe Konstantinos Passaris? Ce se întâmplă chiar acum cu “Fiara din Balcani”

Konstantinos Passaris se află la un pas de a se întoarce în Grecia, pentru a își ispăși restul de pedeapsă. Autoritățile din România au admis cererea formulată în acest sens. Însă întoarcerea ”Fiarei din Balcani” în Grecia trebuie admisă și de procuratura din țara sa natală.

Konstantinos Passaris s-ar putea întoarce în Grecia

Conform informațiilor transmise de postul de televiziune ANT1, autoritățile din România au admis cererea formulată de Konstantinos Passaris, astfel că în zilele următoare asasinul ar urma să ia drumul întarcerii în Grecia, notează Proto Thema, citată de Rador.

Astfel, Ministerul Justiției a acceptat cererea lui Kostantinos Passaris, dat fiind faptul că este cetățean european. Însă pentru a-și ispăși restul pedepsei în Grecia, așa cum își dorește, este nevoie și de acordul procuraturii din țara natală.

Faptele comise de Konstantinos Passaris

Un reportaj al ANT1 arată că Ministerul Justiției din România a transmis Atenei decizia prin care acceptă transferul bărbatului în vârstă de 45 de ani. Răspunsul procuraturii elene este așteptat în termen de 90 de zile. Cererea în cauză a fost dejaa tradusă, în mod oficial, de către Ministerul Justiției.

Fiind supranumit și ”Fiara din Balcani”, Konstantinos Passaris a fost condamnat în anul 2003 la închisoare pe viață, în urma unui dublu asasinat, dar și a unui jaf afarmat, acte comise în noiembrie 2001 la o casă de schimb din Capitală.

Bărbatul, acum în vârstă de 45 de ani, fusese condamnat în țara sa natală pentru 18 fapte penale, dintre care cinci omoruri. Alături de complicii săi, Konstantinos Passaris a ucis cinci polițiști greci. În prezent, grecul se află la Pentitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla unde îşi execută pedeapsa.

Passaris este originar din oraşul grec Seress şi este născut din tată grec (Vangelis Passaris), iar mama sa este de origine română. El a crescut într-un orfelinat. De asemenea, tatăl său a fost condamnat pentru atentate cu bombă în Atena, astfel că traumele din copilărie l-au marcat mult, determinându-l să aibă o personalitate extrem de violentă.