Iarnă în toată regula, în România! Viscolul şi ninsorile au făcut prăpăd în ţară. Când se mai încălzeşte vremea

de: Stan Nicu
04 04. 2023

Este iarnă în toată regula în România! Viscolul şi ninsorile au făcut prăpăd în ţară, a provocat accidente rutiere grave, a pus la pământ copaci și a creat pene de curent. Când se mai încălzeşte vremea, conform meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie.

Este iarnă într-o mare parte din România! Viscolul şi ninsorile au făcut ravagii

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a anunțat, marți dimineață, că pe DN 11 Târgu Secuiesc-Onești, în afara localității Oituz din județul Covasna, a avut un accident rutier între două autovehicule.

Un om rănit a fost descarcerat de echipajele speciale, acesta necesitând îngrijiri medicale. Traficul rutier a fost oprit de mai multe zeci de minute pe ambele sensuri, totul din cauza zăpezii.

Utilajele de deszăpezire au rămas înzăpezite

De asemenea, din cauza ninsorii abundente și a viscolului, un utilaj de deszăpezire a rămas imobilizat pe carosabil în județul Brașov, astfel că traficul rutier a fost oprit pe DN 73A, între Râșnov și Predeal.

În plus, din cauza ninsorii puternice, circulația rutieră se desfășura alternativ, pe un sens, pe tronsonul kilometric 144 – 155 al DN1, în zona localității Timișu de Jos, județul Brașov. În zonă au fost trimise utilaje de deszăpezire.

Unde ninge acum

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, însă fără restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Prahova și Vrancea.

Peste tot se acționează, de asemenea, cu utilaje de deszăpezire, după cum anunță autoritățile.

Panaă uriașă de curent în Prahova

Mii de consumatori din 13 localități din județul Prahova au rămas azi fără energie electrică după ce vântul puternic a distrus componente ale rețelei de transport.

Vântul a deteriorat 28 puncte de transformare și trei linii de medie tensiune parțiale, conform ISU Prahova.

Localitățile rămase fără curent sunt Parepa,Vâlcele, Colceag, Olari Vechi, Lacul Turcului, Iordăchenu, Plavia, Straoști, Vărbila, Valea Cucului, Mocești, Țărculești și Gornet Cricov.

Când își revine vremea la normal

Meteorologii ANM anunță că vremea va fi rece și în următoarele zile. Temperaturi normale pentru mijlocul primăverii se vor înregistra abia în partea a doua a lunii aprilie, ceea ce înseamnă după Paște.

Astfel, conform predicțiilor ANM, în săptămâna 17– 24 aprilie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

De asemenea, regimul pluviometric va fi ușor excedentar în sud-vestul teritoriului, dar și local deficitar în extremitatea de nord, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru perioada calendaristică.