Ianis Hagi se va întoarce la Farul, Gheorghe Hagi și Gică Popescu lucrează „în tăcere” la transferul care îl poate scăpa de „coșmarul” Glasgow. „Ar fi senzațional”

de: Sorin Barbu
25 08. 2023

Ianis Hagi se va întoarce la Farul în această vară. Este scenariul spectaculos dezvăluit de playsport.ro, după ce internaționalul român s-a certat cu antrenorul lui Glasgow Rangers și a fost scos de pe lista UEFA. Gheorghe Hagi și Gică Popescu lucrează „în tăcere” la acest plan și speră să dea lovitura în scurt timp.

Ce a spus Gheorghe Hagi când a fost întrebat dacă Ianis Hagi va ajunge la Farul

La șase luni după ce și-a revenit după accidentarea de la genunchi, Ianis Hagi trece din nou prin momente delicate. De data aceasta nu mai este vorba despre o problemă medicală, ci despre un conflict cu antrenorul Michael Beale. Internaționalul român a spus după un meci din Cupa Ligii că vrea să joace mai mult și a fost scos rapid de pe lista UEFA pentru „dubla” cu PSV, din play-off-ul Champions League, iar jurnaliștii scoțieni au scris că este posibil să nu mai primească nicio șansă la Glasgow Rangers.

Ianis Hagi ar putea fi presat să plece și chiar să accepte o variantă de împrumut, ceea ce tatăl lui spunea încă de acum două luni că ar fi ceva de neacceptat. Sunt șanse mari să ajungă la Farul, așa cum spun jurnaliștii de la playsport.ro. „Altă întrebare, altă întrebare”, a spus Gheorghe Hagi, în momentul în care a fost întrebat de acest zvon, după duelul Farul – HJK Helsinki 2-1. A fost un semn că „Regele” nu vrea să vorbească prea mult despre acest plan pe care ar vrea să-l ducă la bun sfârșit „în tăcere”.

Gică Popescu a recunoscut că ar vrea ca Ianis Hagi să se întoarcă la Farul

Președintele clubului Farul a vorbit și el despre această variantă. Gică Popescu a declarat că ar fi o mutare foarte bună pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi, în încercarea de a câștiga un nou titlu. În acest moment se discută de un împrumut până în iarnă, în speranța că Ianis va reuși să-și regăsească ritmul, cu ajutorul tatălui său.

„Ar fi senzațional să ne permitem să aducem un jucător de talia lui Ianis, însă din păcate nu. Sunt convins că Ianis va reveni la cel mai înalt nivel, la o echipă foarte, foarte bună. Nivelul lui este unul extraordinar și sunt convins că lucrurile vor intra pe un făgaș normal cât mai repede.

Din câte știu, sunt oferte. Și nu sunt puține. Întotdeauna, când ai de unde alege, este foarte greu. Eu sunt convins că va alege bine și îl vom vedea la forma cea mai bună cât de curând”, a spus Gică Popescu, la finalul partidei de la Constanța, pentru sport.ro.

Gică Popescu vorbește de un efort financiar pe care Farul nu și-l permite, dar în anul 2018 Ianis Hagi a fost cumpărat de la Fiorentina cu una dintre cele mai mari sume de transfer din istoria fotbalului românesc: două milioane de euro. Iar acum situația financiară a clubului este mult mai bună.

Presa din Turcia scrie că Ianis are propuneri de la Trabzonspor și Galatasaray, dar Mircea Lucescu îl sfătuiește să evite să semneze cu echipa la care a jucat tatăl său.