Ianis Hagi, lovitură pentru Mirel Rădoi. Anunțul trist venit azi din Scoția, abia acum e clar

Ianis Hagi, lovitură pentru Mirel Rădoi. Anunțul trist venit azi din Scoția, abia acum e clar
Mirel Rădoi are probleme cu lotul pentru JO de la Tokyo

România se pregătește de participarea la JO de la Tokyo de anul acestea. Echipa de fotbal a României, în frunte cu Mirel Rădoi, va juca în grupa B. Meciurile se vor juca în perioada 22 iulie – 7 august. Înainte de plecarea la Tokyo, Mirel Rădoi mai are două meciuri amicale de jucat. Primul meci va fi împotriva Georgiei, iar următorul în compania Angliei. Deși a fost anunțat lotul pentru JO, Rădoi are mari probleme cu alcătuirea acestuia.

Mirel Rădoi are probleme cu lotul pentru JO de la Tokyo

Mai este aproximativ o lună până la lovitura de start în primul meci din grupa B a JO de la Tokyo. Selecționerul Mirel Rădoi anunța zilele trecute problemele de alcătuire al lotului ce va face deplasarea în capitala Japoniei. România va avea în grupa sa, meciuri cu Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

Perioada de desfășurare a JO de la Tokyo se va suprapune cu meciurile din preliminariile din cupele europene. Multe cluburi, ținând cont de asta, au anunțat că nu vor da drumul jucătorilor să meargă la echipele naționale.

Din păcate, așa cum era de așteptat, aceeași problemă o are și Mirel Rădoi la Națională. Mulți dintre jucătorii pe care se baza nu au primit acordul din partea cluburilor unde activează. La ultima conferință de presă selecționerul a discutat despre acest aspect, declarând:

„Atât jucătorii din România cât și din străinătate vor să participe la Jocurile Olimpice. Din păcate, nu depinde de ei. Ne lovim deja de câteva refuzuri din partea cluburilor.

Nu o să transmit care sunt cluburile înainte să le comunice cei de la biroul de comunicare. Vom vedea care va fi lotul și câți dintre jucătorii de pe acea listă vor fi prezenți.”, declara Mirel Rădoi, conform Eurosport.

Deși cu probleme, Mirel Rădoi a reușit să încropeze un lot de 18 jucători pentru meciurile de la JO de la Tokyo. Cu toate astea jucători ca Dennis Man, s-ar putea să nu fie prezenți în lotul extins de 61 de fotbaliști anunțați de Mirel Rădoi.

Ianis Hagi nu primește acceptul de la Glasgow Rangers

În lista extinsă de 61 de jucători se regăsește și numele star-ului de la Glasgow Rangers. Numai că Mirel Rădoi a primit astăzi o lovitură dură din partea scoțienilor. Dacă până la acest moment încă se mai spera la venirea lui Ianis la Națională, pentru JO de la Tokyo, acum lucrurile s-au elucidat.

Motivul invocat de Steven Gerrard și patronii clubului este perioada de calificare în Champions League. În opinia acestora Ianis este un element important în economia jocului și din acest motiv nu i s-a dat acceptul de a merge la JO de la Tokyo. Informația a fost confirmată de jurnaliștii de la The Scotish Sun, aceștia titrând:

”Rangers refuză să îi acorde permisiunea României de a-l include pe Ianis Hagi în lotul olimpic. JO de la Tokyo coincid cu calificările din Liga Campionilor. Rangers va juca în etapa a treia în rundA de calificare în sezonul viitor.

Prima manșă va avea loc la începutul lunii august. Rangers vor fi deja fără atacantul Kemar Roofe și mijlocașul Glen Kamara, ambii fiind interziși pentru calificări după acel meci exploziv din Europa League cu Slavia Praga.”, titrează The Scottish Sun.

Glasgow Rangers este unul dintre cele patru cluburi care au refuzat să-și elibereze jucătorii. Cluburile nu trebuie să le permită jucătorilor să meargă după o directivă FIFA recentă.

Clubul italian Cagliari a refuzat, de asemenea, să-l elibereze pe Razvan Marin. Slavia Praga, nu-i va permite lui Nicolae Stanciu să călătorească, iar Inter Milano a declarat că nici Ionuț Radu nu va merge la Tokyo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI