Ianis Hagi a debutat la Deportivo Alaves și echipa lui a obținut al doilea succes din acest sezon. Cum au reacționat fanii – FOTO

de: Sorin Barbu
02 09. 2023

Ianis Hagi a jucat primul meci la Deportivo Alaves la doar trei zile după ce a fost prezentat cu mult fast. Internaționalul român a început pe bancă duelul cu Valencia și a intrat pe teren în minutul 87. Echipa lui s-a impus cu 1-0 pe teren propriu.

Ianis Hagi a debutat la Deportivo Alaves

Ianis Hagi a jucat primele minute la Deportivo Alaves, la doar câteva zile după ce a fost împrumutat de Glasgow Rangers! Internaționalul român a intrat pe teren în minutul 87 al întâlnirii cu Valencia, de pe teren propriu, în locul lui Guridi. Fanii l-au aplaudat când l-au văzut la marginea terenului și l-au încurajat, așa cum s-a întâmplat și zilele acestea pe rețele sociale.

Alaves a câștigat meciul cu 1-0 și are șase puncte din patru etape aflându-se pe locul nouă.


Ianis Hagi a făcut deplasarea cu echipa la meciul cu Getafe de etapa trecută, dar nu a debutat pentru că oficialii clubului Deportivo Alaves nu au primit în timp util actele de împrumut de la Glasgow Rangers. Lucrurile s-au rezolvat între timp, iar jucătorul român a fost înscris pe foaia oficială a partidei cu Valencia, din etapa cu numărul patru din La Liga. Acum două zile a fost prezentat la noua echipă și le-a transmis fanilor că este foarte încântat să joace într-un campionat în care tatăl său a evoluat pentru Real Madrid și FC Barcelona.

„Vreau să le mulţumesc celor din club şi agenţilor mei care au făcut posibil transferul. Sunt foarte fericit că sunt aici. Visul meu a fost mereu să joc în La Liga, iar Alaves mi-a oferit această posibilitate.

Am vorbit cu foşti jucători de la Alaves, am vorbit cu Adrian Ilie care este un prieten bun cu tatăl meu şi cu familia mea. A fost o decizie bună pentru noi. La Alaves au jucat mulţi jucători talentat. Cred că orice poziţie în faţă e ok pentru mine.

Dar voi juca unde mi se va cere şi voi da totul. Este o responsabilitate pentru mine şi o presiune că tatăl meu a jucat în La Liga. Fizic mă simt foarte bine. Port numărul 10 şi eu trebuie să creez, să dau pase şi să trag. Astea sunt aşteptările mele”, a mai spus internaționalul român, în cadrul aceluiași eveniment”, a declarat Ianis Hagi în cadrul unei conferințe de presă.

Gică Popescu, încântat că Ianis Hagi va juca în Spania

Ianis Hagi a ajuns la formația spaniolă sub formă de împrumut de la Glasgow Rangers. Este vorba de un soi de „exil”, după ce internaționalul român s-a contrat cu antrenorul formației scoțiene și i-a reproșat că nu are încredere în el și că nu-i acordă mai multe șanse.

„E un campionat care întotdeauna ni s-a potrivit nouă românilor. E un campionat bazat pe forță, agresivitate. Toate echipele din Spania vor să joace. Cred că i se potrivește lui Ianis.

Nu putem face supoziții, eu mă rog să revină cât mai repede într-o formă bună, să joace, să marcheze, să revină cu un tonus bun la echipa națională. Să sperăm că va reveni repede acolo unde ne dorim cu toții”, a spus Gică Popescu.

Ianis Hagi a jucat doar 35 de minute în acest sezon la Glasgow Rangers, iar selecționerul Edi Iordănescu a decis să-i întindă o mână de ajutor și să-l convoace la lotul național pentru partidele cu Israel și Kosovo din preliminariile Campionatului European din anul 2024.

Sursa Foto: Facebook Deportivo Alaves