Ianis Hagi a refuzat pe loc o ofertă de milioane. Fotbalistul nici nu a vrut să audă de așa ceva

de: Ștefan R. Apostol
01 10. 2024

Situația lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers nu este nici pe departe terminată. Deși fostul manager a fost demis, și mulți sperau la o revenire în primul 11, se pare că nu este chiar așa. Pe de altă parte, presa scoțiană vorbește și de faptul că tânărul Ianis Hagi a refuzat pe loc o ofertă de milioane, despre care fotbalistul nici nu a vrut să audă.

Situația lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers, nici acum rezolvată

Conform publicației scoțiene IbroxNews, oficialii clubului au venit cu o nouă ofertă pe numele tânărului fotbalist român, iar jurnaliștii sunt de părere că „Ianis Hagi s-ar putea să fi făcut o greșeală în încercarea sa de a reveni la prima echipă a Rangers”.

Acum, cu nou manager Philippe Clement, lucrurile se presupune că ar fi trebuit să stea altfel, iar Ianis era așteptat să reapară în primul 11 al celor de la Glasgow. Dar, așa cum precizează sursa citată, Ianis Hagi a refuzat pe loc o ofertă de milioane.

După cum bine se știe, Ianis Hagi avea cel puțin o ofertă din campionatul intern, de la Rapidul condus de Daniel Șucu, dar oferta a fost respinsă înainte de închiderea ferestrei de transfer. În tot acest timp, jucătorul de 25 de ani și agenții săi au încercat să obțină cu orice preț o nouă reevaluare a situației sale pe Ibrox.

De cealaltă parte, actualul manager Philippe Clement a recunoscut într-o conferință de presă din 13 septembrie că decizia nu a fost în întregime a sa, într-un indiciu că ar putea să nu fie 100 la sută în favoarea status quo-ului, făcând referire la câștigul salarial al fobalistului la Rangers.

Ianis Hagi a refuzat pe loc o ofertă de milioane

Analiștii scoțieni spun că tot acest dute-vino nu avantajează niciuna dintre părți, și se pare că scopul lui Hagi este acela de „a rezista până la termenul limită de transfer în speranța unei înmuiere a hotărârii din partea angajatorilor săi”.

Dar, recent a ieșit la iveală faptul că cei de la Glasgow Rangers au purtat discuții de împrumut cu rivalii scoțieni din Premiership. Este vorba despre o mutare temporară pentru atacant, care ar fi putut fi cea mai bună șansă de a-i convinge pe șefii Ibrox că merită orice investiție suplimentară este în cărți, dar Ianis Hagi a refuzat pe loc o ofertă de milioane.

Se pare că Ianis Hagi nu a fost pregătit să ia în considerare o mutare temporară, deoarece consideră că sezonul petrecut sub formă de împrumut la Alaves în ultimul an i-a oferit mai puține oportunități decât alții și nu a vrut să treacă printr-o situație similară.

Conform sursei citate, „mai puține oportunități sunt mai bune decât nicio oportunitate”, iar faptul că a evoluat în aceeași divizie ca și clubul său  ar fi fost mult mai greu de ignorat.

Fotbalistul nici nu a vrut să audă de așa ceva

Din păcate, situația sa nu este una rezolvată, cel puțin pentru moment, iar faptul că fotbalistul nici nu a vrut să audă de așa ceva. Astfel, se trage concluzia că românul și-ar dori să revină pe teren și să joace în continuare pentru Glasgow, deși oficialii clubului nu știu cum să scape mai repede de el.

Unul din motive este și salariul care ar trebui să crească, asta însemnând o cheltuială, cel puțin nejustificată din partea clubului. Deși, pentru moment, Ianis Hagi joacă la echipa B a celor de la Glasgow, și observatorii externi au remarcat acest lucru.

Dar, conform analiștilor, dacă ar fi profitat de această oportunitate în altă parte în Scoția, ar fi putut să le arate celor de la Glasgow Rangers că merită să își reia cariera, chiar și cu un cost financiar ceva mai mare. Rămâne să vedem ce se va întâmpla, și care va fi traseul fotbalistic al tânărului Ianis Hagi.