Ianis Hagi a primit verdictul scoțienilor. Ce au scris jurnaliștii despre fiul „Regelui”

de: Andrei Simion
21 10. 2020

Ianis Hagi a fost lăsat pe banca de rezerve în Old Firm Derby, ultima partidă disputată de Rangers. Colegii săi au învins-o pe Celtic, scor 2-0, prin dubla lui Goldson. Dar românul este așteptat să revină în prima echipă a lui Steven Gerrard chiar joi. Când Glasgow Rangers o înfruntă pe Standard Liege în Europa League, de la ora 19:55, în Belgia. Ianis se bucură de mare încredere din partea fanilor lui Rangers și chiar a jurnaliștilor scoțieni. Într-un articol publicat de Rangers Week, internaționalul român este văzut ca „o investiție care ar putea aduce un profit mare”.

Glasgow Rangers a costat-o 3,4 milioane de euro pe Glasgow Rangers, iar scoțienii consdieră că au făcut o afacere bună

Sursa citează realizează o comparație a transferurile pe care le-au efectuat în ultimii ani Celtic și Rangers. „Verzii” s-au remarcat în trecut prin achiziționarea unor fotbaliști ca Virgil van Dijk, Victor Waniama, sau Mousa Dembele. Asta în vreme ce Rangers nu reușea achiziții la fel de inspirate în acea perioadă. Doar că scoțienii observă că situația s-a inversat în ultimii doi ani.

Ianis Hagi este considerat unul dintre cei mai abili jucători ai lui Glasgow Rangers

„Celtic a cheltuit sumele mari pe care le-a încasat pe jucători care nu au dat pe deplin satisfacție. În vreme ce Rangers a investit cu cap și acest lucru începe să se vadă. Alfredo Morleos, Glen Kamara, Borna Barisic, James Tavernier și Niko Katic au un potențial uriaș pentru a fi vânduți pe sume mari. Apoi sunt jucători precum Connor Goldson, Ryan Kent, Ianis Hagi și Filip Helander. Care au costat sume destul de importante, dar sunt investiții aproape garantate. Reprezintă bunuri pentru viitor al unei echipe care este în clar progres”, este concluzia pentru sursa citată.

Glasgow Rangers la achiziționat pe Ianis Hagi de la Genk, din Belgia, pentru 3,4 milioane de euro. A fost împrumutat în primăvară, înainte de a se realiza transferul definitiv. Ianis are șapte pase decisive în ultimele șapte meciuri pentru Rangers în toate competițiile.