I-a degerat mâna și bunica i-a pus imediat o varză murată pe ea. Ce s-a întâmplat imediat
Degerăturile sunt modificări locale și generale ale țesuturilor, produse sub acțiunea prelungită a temperaturilor scăzute excesiv. Leziunile se produc cel mai frecvent la picioare, mâini, nas și urechi. Unul dintre tratamentele cunoscute din bătrâni are la bază varză murată.
Tratamente naturiste pentru degerături. Remediul din top: cataplasme cu foi de varză murată
Oamenii din zonele rurale cunosc metode din moși strămoși pentru a trata degerăturile, cum ar fi:
- băi locale cu apă caldă în care anterior a fost pusă sare;
- amestec de mir cu ulei de floarea soarelui, care se aplică pe zonele afectate;
- cataplasme cu foi de varză murată, hrean ras amestecat cu miere de albine, ridichi rase, cartofi zdrobiți, ceapă tăiată în felii subțiri, frunze proaspete de aloe și un strat de miere de albine acoperit cu un tifon;
- unguente folosite la două zile după băile locale amintite mai sus și comprese.
Trebuie menționat că sunt eficiente și cremele de gălbenele și propolis, aplicate de 3-4 ori pe zi, sau din fructe de vâsc; 100 de grame zdrobite și amestecate în 100 de grame de untură încălzită.
Leacuri cu varză sau zeamă de varză
Varza murată se poate folosi împotriva colicilor renale, plăgilor, rănilor, inflamațiilor, înțepăturilor de insecte sau ulcerului varicos. Durerile articulare și alte dureri, printre care și cele dentare, pot fi, de asemenea, uitate cu ajutorul verzei. Ea își demonstrează succesul și în tratamentul acneei.
Nu trebuie uitat nici sucul de varză, care este prețios în tratarea multor boli. E drept că nu are un gust special, dar poate fi amestecat cu puțin suc de morcovi și zeamă de lămâie. În general, se fac diferite cure cu suc de varză murată, de cel puțin două săptămâni.
Consumul de varză murată este benefic pentru organism
„Dacă faceți parte dintre aceia care pun varza murată la loc de cinste în meniul familial, felicitări! Acest produs tradițional lacto-fermentat plin de culturi bacteriene benefice cu efect probiotic, are un corespondent și în bucătăria coreeană. Se numește KIMCHI și este un preparat simbolic al culturii culinare din Coreea” a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Facebook.
„Metoda de a păstra legume peste iarnă în saramură nu a fost, iată, inventată de noi, ci este prezentă în tradițiile multor popoare. Bacteriile benefice care fermentează produc acid lactic ce determină scăderea pH-ului și creează un mediu acid în care majoritatea microorganismelor nu pot supraviețui- este vorba așadar de o metodă de conservare…fără conservanți, doar pe bază de sare. “Kimchi” este termenul corean pentru legume fermentate sărate și condimentate, indiferent dacă sunt consumate ca fel de bază sau garnitură”, a completat aceasta.