Un hotel de 4 stele se construiește în centrul Bucureștiului. Acesta urmează să își facă apariția în locul fostului Palat Adevărul în care au fost cele mai importante ziare românești interbelice. În clădirea în cauză va funcționa un hotel de lux cu 5 etaje. Dezvoltarea este pe un teren cu o suprafață de 1.790 de metri pătrați. A fost deja angajat pentru proiectare un birou de arhitectură care a fost implicat anterior în proiectul celebrelor turnuri Petronas din Kuala Lumpur.
Familia Pătuleanu vine în prim-plan cu o construcție impresionantă. Mai exact, este vorba despre o clădire cu 5 etaje în locul fostului Palat Adevărul, care se află în spatele Cercului Militar Național. Fosta clădire va funcționa în viitor ca un hotel de 4 stele, conform profit.ro.
Compania de construcții Kesz lucrează acum la realizarea unui hotel al cărui beneficiar este compania Fastigo, deținută de Paul și Alexandra Pătuleanu. Dezvoltarea planului este pe un teren cu o suprafață de 1.790 de metri pătrați, iar de proiectare se ocupă biroul de arhitectură al lui Vlad Simionescu, implicat anterior în proiectul celebrelor turnuri Petronas din Kuala Lumpur.
Construcția este în locul Palatului Adevărul, de pe Strada Constantin Mille din București. Clădirea a fost ridicată în anul 1898 din dorința lui Constantin Mille, proprietarul ziarului Adevărul. Din păcate, demolarea sa a avut loc la exact 123 de ani de la inaugurare. Palatul era una din cele mai mari ruine din centrul Capitalei.
Acesta se dorea a fi o replică română a Palatului ziarului Figaro din Paris. Aici a fost redacția ziarului Adevărul inaugurat în prezența a 500 de invitați, printre care: A. Vlahuță, V. Gh. Morțun, C. D. Anghel, V. Valentineanu, V. M. Kogălniceanu, pictorul Jiquidi, Vintilă C. A. Rosetti, G. Ranetti, D. Nanu ș.a.
Demolarea clădirii a provocat protestul unui grup de jurnaliști și intelectuali care au condamnat dispariția unui reper al istoriei României. Inițiatorul protestului a fost istoricul Adrian Niculescu.
„Condamnăm, cu toată puterea, demolarea sediului istoric al Redacţiei „ADEVARUL“ – din Strada Sărindar, 9-11, ce astăzi poartă numele marelui sau director Constantin Mille – templu al ziaristicii democratice naţionale, crimă a ignoranţei împotriva istoriei României”, se afirmă în textul protestului
„Am vorbit cu mulţi dintre cei pe care îi cunosc şi mi s-au alăturat în susţinerea acestui protest personalităţi pe care le enumăr: Horia Alexandrescu, Gabriel Andreescu, Vartan Arakelian, Adrian Cioroianu, Şerban Cioculescu jr., Ion Cristoiu, Dumitru Graur, Coman Lupu, Ovidiu Nahoi, Ioan Aurel Pop (Preşedinte al Academiei Române), Toader Paleologu, Cristian Pîrvulescu, Liviu Rotman, Răzvan Theodorescu, Vlad Socor, Bogdan Şerban-Iancu, Ionuţ Vulpescu”, afirma Adrian Niculescu.