03 mai 2019 | 07:15

Holocaustul, transpus pe Instagram: jurnalul unei românce din război, ilustrat online

Știri generale
Holocaustul, transpus pe Instagram: jurnalul unei românce din război, ilustrat online

Rețele sociale precum Facebook sau Instagram ne-au schimbat radical viața în secolul 21, dar cineva s-a gândit să ilustreze un profil de Instagram inspirat din traiul unei tinere din al doilea război mondial.

Un cont de Instagram intitulat @eva.stories a strâns peste un milion de urmăritori în doar câteva zile. Descrierea profilului este una cât se poate de sugestivă, iar momentul lansării a fost ales perfect. ”Eva – Bazat pe o poveste reală. În memoria celor șase milioane de evrei omorâți în timpul Holocaustului. 13 februarie = începutul poveștii”.

În practică, este vorba de povestea tinerei românce Eva Heyman, o fetiță care a experimentat drama celui de-al Doilea Război Mondial la doar 13 ani. Ea și-a transpus experiențele din acea perioadă într-un jurnal, într-o manieră similară cu Anne Frank. În prima fază, din cauza faptului că făcea parte dintr-o familie de evrei, a fost mutată în ghetoul din Oradea. Ulterior, a fost deportată în lagărul de la Auschwitz, conform publicației ParisMatch.

Proiectul a generat opini împărțite, în mod previzibil. Ca să-l vezi, poți folosi acest link. Experiențele din fiecare zi a tinerei au fost transpuse în Instastory, care ulterior au fost salvate sub formă de highlight-uri, pe zile. În momentul în care începi să te uiți la câteva secvențe video, vei vedea că efortul din spatele acestei realizări artistice a fost semnificativ.

Prima zi din jurnal este cea de 13 februarie. La începutul poveștii, publicată în ziua de comemorare a Holocaustului la nivel mondial, totul pare să meargă bine. Te regăsești în februarie 1944, Eva tocmai și-a sărbătorit împlinirea celor 13 ani și a primit cadou prima sa pereche de pantofi cu toc. Locuiește cu bunicii săi în Oradea, România, de când părinții săi au divorțat. Ea visează să devină un fotograf de presă, dar războiul i-a schimbat radical traiectoria vieții.

În acest format de Instastory, au fost realizate aproximativ 70 de episoade cu Mia Quiney în rolul lui Eva Heymann. Relatarea se termină cu deportarea către Auschwitz, de unde nu s-a mai întors.

 

View this post on Instagram

 

Eva.Stories Official Trailer

A post shared by Eva (@eva.stories) on

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro