Helmut Duckadam vrea să-l „dea afară” pe Gigi Becali de la FCSB. „Primul transfer pe care trebuie să-l facă este un antrenor” – VIDEO

de: Sorin Barbu
24 05. 2023

Helmut Duckadam propune „o revoluție” la FCSB, după ce echipa a fost învinsă de Farul Constanța și nu mai are nicio șansă să câștige titlul. Fostul câștigător al Cupei Campionilor Europeni a declarat în exclusivitate pentru playsport.ro că este convins că Gigi Becali trebuie să angajeze un antrenor competent pe care să-l lase să-și facă treaba și să nu-i mai dicteze formula de start și schimbările din timpul meciurilor.

Helmut Duckadam a identificat principala problemă a echipei FCSB

Gigi Becali a promis transferuri spectaculoase la FCSB, după ce echipa a ratat titlul al optulea an la rând. Omul de afaceri a deschis deja tratativele pentru transferurile lui Vlad Chiricheș și Olimpiu Moruțan și le-a promis fanilor că sezonul viitor va câștiga titlul, iar lui Gheorghe Hagi i-a transmis că „îl va ataca” cu avioane F-16. Pentru Helmut Duckadam această strategie este una greșită. Portarul echipei de legendă care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în anul 1986 a mai văzut această vânzoleală și este convins că erorile vor continua.

„Din păcate, cei de la FCSB, domnul Becali de fapt, pentru că nimeni nu face transferuri acolo fără acordul dânsului, au făcut multe transferuri aiurea. S-au plătit mulţi bani şi eu consider că anul viitor FCSB se va bate din nou la campionat şi, din nou, nu îl va câştiga”, a declarat Helmut Duckadam, în exclusivitate pentru Playsport.ro.

Fostul internațional propune și o strategie radicală, imposibilă până acum la FCSB. Patronul să se retragă din „funcția de antrenor”. Deja nu mai este un secret că Gigi Becali este cel care dictează formula de start și schimbările. Și pe bancă situația este stranie. Antrenor „în acte” este cipriotul Elias Charalambous, dar de antrenamentele echipei se ocupă, în continuare, delegatul Mihai Pintilii.

„Primul transfer pe care trebuie să îl facă FCSB-ul este un antrenor, care să impună un stil de joc. Ultimul antrenor adevărat al lui FCSB a fost Reghecampf. La FCSB, nu se vede niciun stil de joc. În momentul în care nu ai niciun stil de joc şi te mai trezeşti şi cu trei schimbări la pauză, nu mai ştii ce să faci şi nici jucătorii nu mai înţeleg nimic”, a mai precizat Duckadam, la emisiunea Playsport Live.

Helmut Duckadam cunoaște foarte bine situația de la FCSB, după ce a fost director de imagine al acestui club aproape zece ani.