Harta nazistă care a fost făcută publică acum. S-a declanșat o vânătoare de comori imediat

de: Ștefan R. Apostol
08 01. 2023

La 1 septembrie 1939, Hitler declara război lumii, un război care avea să devasteze aproape întreaga Europă. A facilitat, în aceeași măsură, și ridicarea unui alt imperiu, poate la fel de distructiv ca războiul însăși, imperiul lui Lenin și Stalin. Deși naziștii aveau toate premizele câștigării războiului, Hitler avea să-și pună oamenii săi de încredere să acapareze tot ceea se putea, astfel crescând mitul comorilor ascunse peste tot in Europa de naziștii lui Hitler. Presa occidentală vorbește în aceste zile de harta nazistă care a fost făcută publică acum, și care a declanșat imediat o vânătoare de comori.

Mitul comorilor ascunse de naziștii lui Hitler

Timp de 6 ani, cât a durat Cel De-al Doilea Război Mondial, naziștii lui Hitler aveau să prade marile muzee ale Europei, confiscând opere de artă de o valoare inestimabilă.

Pe lângă acestea, multe din așa-zisele comori ascunse de naziștii lui Hitler se presupune că ar fi fost și averile marilor bogătași de origine evreiască, de asemenea confiscate de naziști, înainte de a-i trimite în lagărele de exterminare.

Încă din perioada celor șase ani de război a apărut și mitul comorilor ascunse peste tot in Europa de naziștii lui Hitler.

Printre aceste mituri se vorbește și de ultimele săptămâni ale celui de-al Treilea Reich, când regimul nazist încerca să își ascundă imensele bogății în Alpi.

Cunoscută sub numele de „Fortăreața alpină”, mulți au încercat să dovedească existența sau dacă nu a fost cumva o cacealma elaborată sau un plan serios pentru o viitoare revenire a naziștilor.

Mulți și-au pus întrebarea ce s-a întâmplat cu comoara nazistă ascunsă, dar răspunsurile, deși unele utopice și chiar fanteziste, nu au rezolvat acest lucru, dar asta până de curând.

Conform presei olandeze, recent a fost făcută publică o hartă nazistă care ar ascunde o presupusă comoară, ceea ce a declanșat o adevărată vânătoare de comori.

Vezi și: Povestea românului botezat de Adolf Hitler. Ce secret ascunde certificatul lui de naștere, de fapt

Vânătoarea de comori și harta nazistă care a fost făcută publică acum

Informațiile din presa olandeză, preluate ulterior de agenția de presă Reuters, vorbesc despre o hartă veche din perioada Celui De-al Doilea Război Mondial.

Harta nazistă, se crede că marchează locul unei comori, informațiile spunând că soldații germani ar fi ascuns comori în valoare de milioane de dolari în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Harta nazistă, care a fost făcută publică acum, a stârnit imaginația vânătorilor de comori amatori din Olanda. Datele, publicate odată cu harta nazistă, vorbesc despre posibila comoară ce ar consta în patru cutii mari pline cu diamante, rubine, aur, argint și tot felul de bijuterii pe care le-au jefuit după o explozie la o bancă în august 1944, conform Arhivelor Naționale Olandeze.

Anne-Marieke Samson, purtător de cuvânt al Arhivelor Naționale, a declarat că se crede că harta indică locul în care soldații naziști au ascuns aceste comori.

Același reprezentant al Arhivelor Naționale Olandeze spune că harta nazistă ar fi fost obținută de la un soldat german, la scurt timp după război.

Harta ar fi intrat în posesia autorităților olandeze, după ce institutul a fost însărcinat cu urmărirea mai multor soldați germani staționați în Olanda.

Deși existența comorii nu a putut fi niciodată confirmată pe deplin, institutul a întreprins mai multe încercări eșuate de a o găsi în 1947, a declarat pentru Reuters Anne-Marieke Samson, purtător de cuvânt al Arhivelor Naționale.

„Nu știm cu siguranță dacă comoara a existat. Dar institutul a făcut o mulțime de verificări și a considerat că povestea este de încredere.

Dar nu au găsit-o niciodată, iar dacă a existat, este foarte posibil ca comoara să fi fost deja dezgropată”, a declarat pentru Reuters Anne-Marieke Samson, purtător de cuvânt al Arhivelor Naționale.

Conform acesteia, harta nazistă a ajuns în posesia institutului după ce țara a fost eliberată de sub ocupația nazistă în 1945.

Dosarul de cercetare care conținea harta nazistă a fost publicat recent, deoarece perioada maximă de 75 de ani în care putea fi păstrată confidențialitatea a expirat.