Hamburgerul pe care îl poți mânca în post, fără probleme. Cu ce a fost înlocuită carnea, de fapt

de: Emanuela Pană
03 12. 2021

Adori hamburgerii și ți-ai dori să poți savura unul suculent și gustos, dar vrei totodată să respecți și ultimul mare post din an? Ei bine, să știi că se poate! Am pregătit pentru tine o rețetă de hamburgeri într-o variantă 100% vegetală, pentru ca tu să te poți bucura de felul tău de mâncare preferat. Ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare, în continuare.

Hamburgerul pe care îl poți mânca în post

Hamburgerul, preparatul favorit al bucătăriei americane, câștigă din ce în ce mai mult teren în rândul românilor, fiind extrem de popular. Întrucât se fac rapid și sunt extrem de gustoși, multe persoane apelează la rețeta de hamburgeri atunci când au musafiri sau când vor să servească ceva bun.

Numărându-se printre cele mai apreciate preparate, e lesne de înțeles că există numeroase rețete de hamburgeri, care mai de care mai diferite. Există, bineînțeles, și rețete de post, iar noi o vom împărtăși cu voi pe cea pe care o considerăm cea mai apreciată: hamburger de post cu dovleac și orez.

Iată lista ingredientelor de care vei avea nevoie pentru a prepara cei mai buni hamburgeri fără carne:

  • 150 g dovleac;
  • 40 g orez;
  • jumătate de linguriță de turmeric;
  • jumătate de cățel de usturoi;
  • jumătate de linguriță de boia afumată;
  • 1 lingură de făină;
  • chili, în funcție de preferințe.

Citește și: Rețetă de prăjitură de post cu mălai. Chef Florin Dumitrescu are un mod special de pregătire

Cu ce poți să înlocuiești carnea, de fapt

După cum vei putea observa, nu ai nevoie de cine știe ce abilități în bucătărie pentru a-i prepara, căci pașii sunt extrem de simpli. Mai întâi de toate trebuie să fierbi orezul în conformitate cu instrucțiunile trecute pe ambalaj, după care îl vei condimenta cu turmeric, boia, chili și usturoi.

În timp ce se gătește orezul, tu te vei ocupa de dovleac, pe care-l vei spăla și tăia în cuburi. Dovleacul porționat se baga la cuptorul cu microunde pentru 6 minute sau 30 de minute la cuptorul electric sau al aragazului.

Se pasează orezul și dovleacul cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie, după care se adaugă restul de condimente, în funcție de propriul gust. Amestecul se dă la rece pentru 10 minute.

După ce a fost scos de la frigider, se adaugă o lingură de făină în amestec și se formează hamburgerii de dovleac cu ajutorul unei linguri și a mâinilor.

Se gătesc hamburgerii într-o tigaie cu ulei încins, la foc mediu, câte 5 minute pe fiecare parte. După ce hamburgerii sunt gata, se adaugă în chifle și se servesc cu salată și diferite crudități, putând sta și lângă o carnitură de cartofi sau legume.