17 oct. 2023 | 23:07

Hamas: Toți ostaticii israelieni pot fi eliberați „într-o oră”, dar cu o condiţie. Sute de morţi în atacul unui spital din Gaza

News
Hamas: Toți ostaticii israelieni pot fi eliberați
Hamas a spus ca ostaticii pot fi eliberati intr-o ora. Care este conditia principala

Gruparea teroristă care a atacat Israelul și a răpit sute de oameni a făcut un anunț șoc în această seară cu privire la ostatici. Hamas: Toți ostaticii israelieni pot fi eliberați „într-o oră”, dar cu o condiţie. Între timp, sunt sute de morţi în atacul unui spital din Gaza.

Hamas a anunțat că eliberează toți ostaticii într-o oră. Care este condiția

Hamas a anunțat în această seară că va elibera toți ostaticii civili într-o oră dacă Forțele de Apărare ale Israelului opresc atacul.

Un reprezentant de rang înalt al grupării Hamas a declarat, marți seară, pentru NBC News, că gruparea lui ar fi dispusă să elibereze toți ostaticii civili într-o oră dacă Forțele de Apărare ale Israelului își oprește bombardamentele asupra Fâșiei Gaza.

Tot el a mai spus însă că nu există niciun loc sigur pentru eliberarea ostaticilor în acest moment. Pe de altă parte, în schimbul eliberării soldaților israelieni ținuți ostatici, reprezentantul Hamas a spus că Israelul trebuie să elibereze toți palestinienii deținuți în închisorile israeliene.

Raniti dupa atacul asupra spitalului din Gaza

Raniti dupa atacul asupra spitalului din Gaza

SUA și Israelul cunosc termenii de eliberare a ostaticilor

În plus, oficialul Hamas a afirmat că SUA și Israelul sunt deja la curent cu termenii săi pentru eliberarea ostaticilor civili, pentru că gruparea militantă i-a dezvăluit în conversațiile sale cu liderii mai multor țări arabe.

De asemenea, 500 de oameni au fost uciși în Gaza după ce o bombă a explodat într-un spital. Hamas anunță că Israelul ar fi lansat racheta cu pricina, iar Israelul anunță că Hamas a bombardat spitalul în urma unei lansări ratate.

Chiar dacă încă nu se știe cine a tras racheta care a ucis 300 de oameni, premierul canadian, Justin Trudeau, a condamnat ”atacul israelian” asupra spitalului din Gaza. ”Nu e acceptabil să lovești un spital”, a declarat Justin Trudeau presei.

Se caută vinovatul pentru explozia spitalului din Gaza

De asemenea, purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a anunțat că rapoartele despre un posibil atac aerian israelian împotriva spitalui din Gaza sunt încă în curs de examinare. El a spus că nu știe încă dacă explozia, care a cauzat sute de victime, a fost un atac israelian.

Nu în ultimul rând, armata israeliană investighează explozia de la un spital din Gaza, care ar fi ucis până la 500 de persoane, transmite corespondentul Sky News pentru Orientul Mijlociu, Alistair Bunkall.

”Acesta este un spital administrat de creștini în Gaza. Înțeleg că IDF investighează situația, spunând că este posibil să fi lovit un depozit de rachete care a provocat o explozie mult mai mare sau dacă a fost o lovitură directă care ar fi putut fi o greșeală. Orice ar fi, este un incident catastrofal în ceea ce este deja o situație dezastruoasă”, spune Alistair Bunkall.

Nu în ultimul rând, manifestanții s-au adunat la scurt timp după atacul spitalului din Gazași au scandat „Ieși afară” și „Poporul vrea ca președintele să cadă”, informează Hamas.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
E total obligatoriu privind banii de pensii. Anunț de la Guvern azi, 30 aprilie: Nu se...
Capital.ro
Pericolul din vopseaua de ouă. Ce conține și cât de mult ne poate afecta sănătatea
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro