Halep, eliminată din turneul de la Dubai. CTP: „Atât a avut benzină. Nu am crezut că Simona poate câștiga”

Halep, eliminată din turneul de la Dubai. CTP: „Atât a avut benzină. Nu am crezut că Simona poate câștiga”

Cu 6-4, 4-6, 2-6 Simona Halep a pierdut în sferturi la Dubai în fața elvețiencei Belinda Bencic care merge mai departe în semifinale.

După 9 meciuri disputate în două săptămâni, Simona Halep va lua o pauză până la început de martie, când va participa la turneul Indian Wells (Premier Mandatory, 6-17 martie).

Semnele de oboseală au fost evidente, fapt remarcat și de scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Dacă ați ajuns la concluzia că mă pricep la tenis, vă rog să-mi permiteți să spun că nu am crezut nicio clipă că Simona va câștiga acest meci. Tenisul este un joc infinit, se va juca până la finalul erelor, nu contează scorul, contează cum arată jucătorii”, a declarat Cristian Tudor Popescu într-o intervenție după meciul Halep-Bencic la Digi 24.

A fost un meci frumos, cu faze memorabile, spune Cristian Tudor Popescu despre confruntarea fostului numar 1 WTA cu Belinda Bencic.
„Ea a făcut cu profesionalism un joc pozițional, așa poate ajunge să câștige un prim set. Atât a avut benzină, n-a mai fost Bouchard, a fost Belinda Bencic, care are rezerve fizice nemaipomenite. În fiecare moment Bencic i-a comunicat Simonei: am mai multe rezerve fizice decât tine. Dacă se prelungește meciul te voi învinge. Nu s-a întâmplat nimic rău în acest meci (…) A făcut tot ce i-a stat în putință, a oferit meciuri frumoase. Meciul de astăzi a fost unul frumos cu faze memorabile”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: „Halep are nevoie de un om pe care să se sprijine”

Despre nevoia Simonei de a-și găsi un antrenor, gazetarul a remarcat: „Simonei îi este foarte greu să găsească pe cineva care să îl înlocuiască pe Darren Cahill. Nu mai are nevoie acum de antrenamente în sensul clasic al cuvântului, de tehnică, de tactică, astea știe să le facă singură. Are nevoie de un om pe care să se sprijine, în care să aibă încredere în turneele mari. Acolo este esențială prezența cuiva în care să aibă încredere.”

Însă, misiunea unei conexiuni eficiente antrenor-Halep pare destul de grea, a subliniat Cristian Tudor Popescu: „ (…) Nu trebuie să ne ferim să spunem că Simona este un om dificil. Cahil a trecut prin niște situații grele. Nu este ușor ca Simona să ajungă să se lege cu cineva. Cred, totuși, că ar trebui ca Simona să găsească un antrenor pentru marile turnee de anul acesta.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI