Hainele miros urât după ce le-ai spălat? Uite ce greșeală ai comis, de fapt

de: Bișinicu Andreea
30 05. 2022

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție, o dată, să observi faptul că hainele tale au căpătat un miros neplăcut de mucegai și umezeală, după ce le-ai scos din mașina de spălat. De cele mai multe ori, acest lucru are ca principală cauză faptul că nu ai spălat cum trebuie cuva electrocasnicului. Cum trebuie să îți ferești rufele de mirosurile înțepătoare.

Greșeala pe care o faci atunci când speli hainele

Atunci când scoți articolele vestimentare din mașina de spălat, mirosul neplăcut al hainelor apare, de cele mai multe ori, din cauza mucegaiului.

După cum bine știm cu toții, mucegaiul este un rezultat nefericit al umezelii și excesului de detergent. Dacă torni mult prea mult detergent, acesta face multă spumă, pe care mașina de spălat nu reușește să o curețe.

Prin urmare, urmele de detergent se depun pe suprafața tamburului și intră în reacție cu apa, praful și murdăria, creând un teren fertil pentru ciuperci și bacterii. Așadar, pentru a evita ca hainele tale să miroasă a mucegai, ideal ar fi să folosești mai puțin detergent.

Un lucru de care trebuie să ții cont este faptul că bacteriile, microbii și mucegaiul se dezvoltă la temperatura obișnuită de spălare.

Prin urmare, pentru a scăpa de ele, tot ce trebuie să faci este să golești cuva mașinii de spălat și să pornești electrocasnicul la cel mai lung program de spălare și la cea mai înaltă temperatură.

Un alt truc genial care te ajută este să cureți garnitura, sertarul pentru detergent, furtunul și filtrul. Toate acestea pot fi cauze ale mirosului înțepător care poate ieși din tambur.

Cum cureți componentele mașinii de spălat rufe

Nu uita că garnitura mașinii tale de spălat poate conține apă, urme de detergent, murdărie și mucegai. Pentru a îndepărta mirosul neplăcut, trebuie să pregătești o soluție dintr-o cană de înălbitor pe bază de clor cu o cană de apă caldă.

Amestecă bine de tot și ia o cârpă curată sau unm burete înmuiat în soluție și curăță suprafața mașinii de spălat. Este esențial să porți mănuși de protecție, pentru ca mâinile tale să nu fie atacate de soluția respectivă.

De asemenea, trebuie să verifici constant ca sertarul pentru detergent să fie curat întotdeauna. Clătește-l cu apă fierbinte și curăță-l cu ajutorul unei periuțe de dinți sau a unui burete înmuiat în soluție de spălat vase.

O altă metodă este să te asiguri că filtrul este curățat sub un jet de apă caldă, care va înlătura murdăria care s-a depus pe suprafața lui. Această procedură se repetă în fiecare lună.