”Guvernele Orban și Cîțu nu au făcut nimic pentru a pregăti valul 4!” Cine face dezvăluirea șocantă

”Guvernele Orban și Cîțu nu au făcut nimic pentru a pregăti valul 4!” Cine face dezvăluirea șocantă
România în cea mai grea criză de pandemie

România trece în aceste zile prin cea mai grea criză pandemică din ultimul an și jumătate. Cu peste 15.000 de cazuri pe zi, valul 4 face prăpăd peste tot în țară. Spitalele covid și secțiile ATI sunt, la fel, în cea mai grea criză, față de anul trecut. Noi acuzații sunt aduse celor două guverne care au gestionat criza până acum. Senatorul PSD Florian Bodog acuză guvernele Orban și Cîțu de cea mai proastă gestionare a situației.

România în cea mai grea criză de pandemie

Anul trecut, odată cu declanșarea crizei în martie, Guvernul Ludovic Orban încerca să ia decizii preventive și de gestionare a acestei situații fără precedent. Într-un ritm infernal, spitalele se aglomerau cu pacienți infectați, iar secțiile ATI, puține la număr deveneau un adevărt haos. Ordonanțele luate de guvern și deciziile luate la nivelul CNSU au făcut ca situația să degenereze în adevărate drame.

După demiterea lui Orban, Florin Cîțu a preluat guvernarea și se aștepta începerea pregătirilor pentru iminentul și anunțatul val 4. Din păcate, realitatea de astăzi ne arată că cele două guverne, pe lângă faptul că au fost depășite de situație, au luat și decizii contradictorii. Ba mai mult, conform unor informații publicate de senatorul PSD Florian Bodog, ar fi cheltuit miliarde nejustificate, bani din impozitele și taxele strânse de la români.

„Marți, 12 octombrie 2021, în cadrul comisiei de Sănătate din Senat, am avut o discuție cu membrii conducerii UNIFARM. Situația este dezastruoasă!

E haos pentru că guvernele Orban și Cîțu nu au făcut NIMIC, dar absolut nimic pentru a pregăti valul 4.

Înțeleg că ex-ministrul Mihăilă și recunoaște asta, dar nu are curajul să o facă în România, ci doar în presa externă.”, scrie senatorul PSD, Florian Bodog.

Florian Bodog: „PNL și USR au dat foarte mulți bani”

În postarea sa de pe Facebook, senatorul Florian Bodog aduce și date concrete asupra cheltuielilor făcute de cele două guverne PNL și USR, spunând că PNL și USR au dat foarte mulți bani, din care nimeni nu știe exact pe ce, materiale care au fost depozitate în condiții improprii, iar acum unii și-au dat seama că se deteriorează și expiră.”

În afirmațiile sale, Florian Bdog vine și cu documente oficiale de la UNIFARM care atestă faptul că s-au cheltuit sume imense, fără licitații, și că, în fapt, nu se știe nici astăzi exact pe ce s-au cheltuit acești bani.

„De noaptea minții! Oamenii mor în spitale iar autoritățile statului au nevoie de ajutor internațional pentru gestionarea eficientă a pandemiei. În tot acest timp, în depozitele acelorași «autorități» zac uitate și nefolosite cantități enorme de echipamente de protecție, dispozitive medicale, ventilatoare, combinezoane, mănuși, măști, viziere, dezinfectant, etc., unele în pericol de deteriorare, altele pe cale de expirare.

Compania Ministerului Sănătății, UNIFARM, nu a reușit nici măcar să facă un inventar al acestor bunuri în valoare de aproape 1 miliard de lei (200 de milioane de euro)! (… ) Guvernul și Ministerul Sănătății habar nu au ce au cumpărat, pe banii românilor, fără licitație, habar nu au ce echipamente, ce materiale, ce medicamente dețin, când expiră, câte s-au deteriorat, iar acum am ajuns să ne milogim pe plan internațional pentru ajutor.”, mai spune senatorul PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI