Grindină de jumătate de metru într-un oraș din Franța. Imaginile sunt devastatoare FOTO

Grindină de jumătate de metru într-un oraș din Franța. Imaginile sunt devastatoare FOTO
Tornade și căderi de grindină în Franța

Franța este sub influența unor fenomene meteo extreme. O furtună de grindină a lovit sectorul Plombières-les-Bains în Vosges în această dimineață. Peste 100 de pompieri s-au mobilizat. Furtuna a provcat pagube material, dar din fericire fără victime. În ultima perioadă Franța a mai fost lovită de astfel de fenomene.

Tornade și căderi de grindină în Franța

În Franța, o mini-tornadă, ploaie și grindină gigantică a făcut ravagii pe 2o iunie, cu o turlă de biserică distrusă în Indre-și-Loire, mașini spulberate în Doubs și inundații în Essonne și Reims. Biserica din satul Saint-Nicolas-de-Bourgueil din Indre-și-Loire, spune presa franceză, a fost deteriorată de tornadă, cu rafale puternice de vânt care au răsturnat inclusiv turla.

Grindina a deteriorat mașinile parcate pe străzile orașului. Un centru cultural din localitate a fost, de asemenea, deteriorat, la fel ca viile din jur în zonele viticole. Nu au fost raportate victime omenești.

Furtună violentă cu inundații și copaci căzuți în Plombières-les-Bains

O furtună violentă a lovit provincia Vosges în această dimineață. Meteorologii francezi spun că frontul furtunii s-a deplasat spre localitatea Plombières-les-Bains provocând numeroase inundații. Pompierii au intervenit de peste o sută de ori în timpul furtunii devastatoare. În urma sa furtuna a lăsat acoperișuri rupte, beciuri inundate, copaci căzuți. Oficialii din zonă spun că au întețit intervențiile pompierilor. „Pompierii sunt toți mobilizați”, asigura Serviciul Departamental de Pompieri și Salvare din Vosges, care cere locuitorilor să limiteze „deplasarea cât mai mult posibil”.

Locuitorii au scos lopețile de zăpadă pentru a îndepărta grindina. Pe drumul național RN 57 traficul a fost întrerupt în apropiere de Plombières. Inundații puternice au avut loc în centrul orașului. Multe case sunt lipsite de energie electrică în sectorul Val d’Ajol din cauza căderii de copaci pe linia curent electric de 20.000 volți. Conform presei franceze, după ce a făcut ravagii în Plombières-les-Bains, frontul furtunii s-a deplasat spre Remiremont.

„Datorită furtunilor puternice de grindină, întregul centru istoric este afectat de inundații. Serviciile municipalității lucrează din greu.

Serviciile departamentale și pompierii au fost alertați. Invităm populația să nu iasă afară ”, indică municipalitatea Plombières-les-Bains.

La prânz, furtuna se deplasa spre Meurthe-et-Moselle. Autoritățile aut emis un apel la prudență locuitorilor din zonele afectate de frutuna devastatoare. Departamentul Vosges fusese pus, înainte de declanșarea furtnuii, sub Cod Galben pentru furtuni.

Fenomene meteo de acest gen au fost anunțate de meteorologii francezi și pentru perioada următoare. În ultima perioadă în aproape toată Europa au fost astfel de fenomene extreme. Cel mai recent, în Croația, a lăsat în urmă un oraș întreg devastat, 150 de răniți și cel puțin 10 persoane decedate.

Urmăriți Playtech.ro și pe