Grindină cât oul de prepeliță în România. Ce zonă a fost asaltată de gheață în câteva minute VIDEO

Grindină cât oul de prepeliță în România. Ce zonă a fost asaltată de gheață în câteva minute VIDEO
Grindină cât oul de prepeliță în România

Vremea din România este din ce în ce mai capricioasă. După câteva săptămâni de ploi torențiale, vijelie și cod galben de vreme nefavorabilă, în ultimele zile și-a făcut simțită prezența canicula.

Grindină cât oul de prepeliță în România

Acum, meteorologii anunță că timp de două săptămâni vom avea parte de vreme extremă, ceea ce înseamnă că vor fi furtuni, ploi, dar și temperaturi caniculare.

Între 21 iunie și 4 iulie vom avea o vreme ale extremelor, cu temperaturi care se ridică până la 38 de grade Celsius, dar și furtuni și ploi însoțite de descărcări electrice și vijelii.

La Vulcana de Sus a plouat cu grindină cât oul de prepeliță. În localitatea dâmbovițeanu ploaia cu grindină i-a luat prin surprindere pe oameni. În mai multe zone din județ ANM a emis cod portocaliu și cod roșu.

În plus, vor fi ploi pe arii extinse, mai ales după 25 iunie, potrivit ANM.

Marți, în Banat și Crișana vor fi 37 de grade la umbră, iar joi și vineri temperaturile cresc peste 35 de grade la umbră și în celelalte zone din țară.

Temperaturi extreme în următoarea perioadă

Trecem de la temperaturi caniculare la furtuni, ploi și chiar grindină. Va fi un disconfort termic accentuat.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe arii restrânse în special în timpul după-amiezilor. Vor fi averse torențiale, grindină și vijelii.

Meteorologii au emis deja un cod roșu de caniculă, care va afecta mai multe județe din vestul țării în următoarele două zile.

Temperaturile vor ajunge la 41 de grade în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

Valorile vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord vest între 35 și 38 de grade. Nici noapte nu va fi mai răcoare, pentru că temperaturile nu vor coborî sub 20-24 de grade.

Vineri se anunță 34 de grade în București, dar și în alte orașe. Disconfortul termic va fi extrem de ridical și indicele temperatură-umezeală va depăși 80 de unități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI