Greva națională de 15 minute. Mihai Chirica, primarul Iașului, se alătură protestului. La fel fac 4 primari din Gorj

Greva națională de 15 minute. Mihai Chirica, primarul Iașului, se alătură protestului. La fel fac 4 primari din Gorj

Mihai Chirica, primarul Iașului, se alătură protestului simbolic de un sfert de oră de vineri, 15 martie, de la ora 15.00.

E nevoie să atragem atenția asupra necesității construirii de autostrăzi, a declarat Mihai Chirica pentru radio Digi FM, hotărât să suspende activitatea în primărie pentru 15 minute.

Primarul Iașului i-a îndemnat și pe ceilalți primari din țară să facă același lucru în data de 15 martie.

„Eu voi fi primul dintre cei care vor opri activitatea pentru că trebuie să atragem atenția asupra necesității construirii de autostrăzi. Așa cum spuneam, nu numai Autostrada A8 este importantă, Autostrada Moldova, ci toată țara are nevoie de rețea de autostrăzi, pentru că avem nevoie să ne dezvoltăm în primul rând.” Mihai Chirica pentru Digi FM

Mai multe companii, o asociație a transportatorilor, un sindicat al polițiștilor și primari din mai multe partide au anunțat că vor participa la greva de vineri.

„Nu numai că-i îndemn, îi și rog, în același timp, să facă acest lucru nu pentru faptul că vrem să dăm în cap unei formațiuni sau alteia politice, pentru că lipsa autostrăzilor se perpetuează de ani de zile. Trebuie să facem mai mult (…) Ieșirea în stradă este o soluție pentru că, până la urmă, frica față de mișcările de masă va determina o altă abordare. Să nu uităm că avem o experiență din acest punct de vedere – Revoluția din 1989, când mișcările de masă, cele reale, cele pornite din necesitatea reformării acestui popor au fost cele care au schimbat și nu dorința celor care dețineau frâiele în subteran.” Mihai Chirica

După Mihai Chirica din Iași, se alătură grevei patru primari din Gorj

Primarii din Rovinari, Turceni, Turceni și Bustuchin – județul Gorj –  vor participa la protestul pentru autostrăzi. Primarii provin din PSD, ALDE și PNL.

„15 minute de grevă generală. Gorjul vrea drum expres! În data de 15 martie 2019, în mai multe localităţi din România se va protesta, timp de 15 minute. (…)Întrucât în Gorj nu avem nici măcar un drum expres, fapt care îngreunează prezenţa investitorilor şi dezvoltarea economică a judeţului, am decis, în calitate de primar, împreună cu angajaţii Primăriei şi cu o parte dintre consilierii locali, să ne alăturăm şi noi protestului din 15 martie.” Dorin Filip (ALDE), primarul orașului Rovinari, pe Facebook

Primarul din Rovinari a explicat cât de necesare sunt drumurile de mare viteză și în Gorj. Spre exemplu, locuitorii din zonă vor să ajungă mai ușor la aeroportul din Craiova. Se dorește cât mai repede și autostrada ce va lega Piteştiul de Craiova, amintește edilul.

„În acest context, provoc primarii localităţilor situate pe traseul drumului european 79, propozabil a deveni drum expres, să se alăture protestului desfăşurat la nivel naţional, şi să cerem împreună alocarea de fonduri pentru construirea drumului expres care să lege Gorjul de aeroportul din Craiova şi de autostrada ce urmează a se construi între Piteşti şi Craiova. Sper într-o reacţie pozitivă din partea primarilor din Turceni, Bâlteni, Drăguţeşti şi Târgu Jiu.” Dorin Filip (ALDE), primarul orașului Rovinari, pe Facebook

Îndemnul la o grevă națională de un sfert de oră a fost lansat de omul de afaceri Ștefan Mandachi, revoltat de lipsa autostrăzilor din Moldova. Proprietarul a 40 de restaurante în toată România, el a construit primul metru de autostradă din regiune din banii proprii, aproape 4500 de euro. Acest metru de autostradă va fi inaugurat simbolic vineri.

Urmăriți Playtech.ro și pe