Greșelile uriașe pe care le fac gospodinele cu friptura la cuptor. De aceea nu iese fragedă și aromată

de: Ana Chivu
13 01. 2023

Majoritatea românilor adoră să consume carne în mai multe zile ale săptămânii. Pentru mulți dintre bărbați, o masă fără carne nu există, așa că gospodinele se conformează și le gătesc ceea ce își doresc la prânz sau cină. Desigur că după o zi de muncă un preparat uscat sau deloc gustos este chiar un motiv în plus pentru ca ziua să fie declarată un eșec. Nimeni nu trebuie să se ridice de la masă nemulțumit pentru că specialiștii vin cu trucuri pentru o friptură fragedă și aromată. Cu siguranță va fi pe placul celor dragi.

Truc pentru gospodine: cum să ai o friptură fragedă și aromată?

Românii consumă des carne, iar de cele mai multe ori gospodinele aleg să o gătească la cuptor pentru că în felul acesta își pot face și alte treburi din casă. Desigur că un preparat nefăcut, fără gust sau uscat poate să strice ziua tuturor, dar asta nu trebuie să se întâmple.

Specialiștii vin acum cu câteva trucuri utile pentru toate doamnele care vor să gătească un prânz sau o cină de nota 10, iar cei dragi să plece de la masă mulțumiți și cu zâmbetul pe buze. O carne trebuie bine aleasă și bine făcută.

Acestea sunt două din lucrurile pe care trebuie să le știe neapărat gospodinele. Din păcate, există câteva greșeli pe care le poți face fără să vrei și care te împiedică în cele din urmă să pui pe masă un preparat deosebit.

Unde greșești?

Nu folosești condimente: nu trebuie să îți fie teamă să te folosești de fel și fel de condimente pentru ca bucata ta de carne să aibă arome din plin. Adaugă boia iute/dulce, cimbru, piper sau foi de dafin în puțină apă sau vin cu cel puțin două ore înainte să bagi friptura la cuptor.

Gătești friptura rece: trebuie să știi că este nevoie de răbdare multă în acest caz. Alege să lași carnea afară cu 35-40 de minute înainte să o bagi la cuptor sau pe grătar.

Alegi bucăți foarte slabe: ai nevoie de grăsime pentru ca bucățile tale de carne să fie zemoase și aromate. Aromele intense vin tocmai de la stratul de grăsime, deși nu toată lumea îl adoră. Alege câteva părți cu mai mult de 20% grăsime pe ele. Desigur că dacă nu îți place să mănânci această parte nu trebuie să o consumi, ci o poți da jos din farfurie. Aceasta poate fi eliminată ușor fără să distrugi bucata de carne.