Greșelile majore făcute la instalarea centralelor termice. Atenție, români! Nu vă lăsați păcăliți
Care sunt greșelile majore făcute la instalarea centralelor termice. Atenție, români! Greșelile apar la montarea centralei termic fie din cauza instalatorului, fie a proprietarului. Altcineva sau altceva nu poate interveni în proces.
Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți montezi centrală termică. Ce trebuie să îi ceri instalatorului
De regulă, când apare o greșeală cei implicați în montarea centralei termice, proprietar și instalator aruncă vina una pe celălalt. Ba că instașatorul nu a făcut montajul ca la caret, ba că proprietarul a cumpărat materiale ietine, aici intrând chiar și centrala termică.
Pentru a nu se ajunge aici, cel mai bine ar fi să țineți cont de câteva sfaturi date de profesioniști.
Materiale ieftine&materiale scumpe
Vina proprietarului se rezumă doar la cumpărarea materialelor necesare montajului, precum și a entralei. Acestea dacă sunt dintre cele mai ieftine, există riscul ca ceva să meargă prost sau nu.
Însă, când vine vorba despre instalator, acesta trebuie să își cunoască meseria. Să nu vină cu acuzații mincinoase în cazul în care ceva nu merge așa cum trebuie.
Centrala trebuie probată după montaj
Proprietarul trebuie să facă PIF-ul centralei după ce a fost montată. Astfel, se va vedea dacă totul funcționează cum trebuie, iar centrala va benefica de garanție.
Tot în sarcina proprietarului pică și făcutul reviziei. Aceasta trebuie făcută la timp. Centrala trebuie verificată periodic și curățată.
Improvizațiile nu au ce căuta la montarea centralei
Proprietarul, de asemenea, trebuie să urmărească instalatorul pentru ca acesta să nu facă imporvizații când vine vorba de montajul centralei termice.
De asemenea, un instalator bun va explica proprietarului cum trebuie să exploateze centrala astfel încât să înregistreze un consum minim.
Filtrele, importante la montarea centralei
Foarte important la montarea centralei termice sunt filtrele. Acestea prelungesc durata de viață a centralei termice. Acestea sunt: filtru magnetic, filtru anticalcar, filtru cu polifosfati, filtru de impuritati, filtru de gaz.
De asemenea, proprietarii trebuie să știe că centralele au o durată de viață mai mică decât anunțată de producător. Astfel după aproximativ 10 ani, proprietarul se poate aștepta oricând ca centrala să îl lase, astfel că trebuie să fie pregătit să achiziționeze una nouă.
Mare grijă la elementele de siguranță
Un alt factor important la montarea unei centrale termice sunt montarea elementeleor de siguranță. Asta poate deveni și periculos, astfel încât este necesară toată atenția, din partea ambilor celor implicați.
Nu în ultimul rând, ideal ar fi ca cei doi, și proprietar, și instalator să citească fișa tehnică a produsului pentru a știi la ce să se aștepte.