Greșeala uriașă pe care o fac românii cu mașina de spălat vase. Este interzis să speli așa ceva

de: Ana Chivu
05 07. 2021

Mulți dintre românii care dețin o mașină de spălat vase fac o greșeală imensă. Este interzis să bagi la spălat așa ceva! Un număr mare de oameni fac asta din rapiditate și comoditate. După ce vei afla acest detaliu cu siguranță vei fii mai atent la asta.

Ce greșeală uriașă fac românii care au mașină de spălat vase?

Mașina de spălat vase este un real ajutor după o petrecere acasă cu cei dragi. Cu siguranță toți oamenii care organizează evenimente micuțe la ei acasă sunt mai mult decât bucuroși de această invenție după ce se văd cu un munte de obiecte pe care trebuie să le curețe și să le aranjeze la loc în dulapuri.

Deși avem tendința de a arunca totul acolo în speranța că ea își va face treaba, din comoditate și rapiditate punem în mașină și obiecte care nu trebuie să fie spălate astfel, ci la mână. Ai mai jos detalii care să te ajute!

  • Câte tipuri sunt?

-Mașină de spălat vase integrată. Aparatul este complet integrat cu restul mobilierului de bucătărie
-Mașină de spălat vase parțial integrată. Acestea rămân cu panoul de control original la vedere
-Mașină de spălat vase independentă . Pot fi instalate oriunde în casă, deși întotdeauna lângă o conexiune de apă

  • Ce nu trebuie să bagi niciodată la spălat?

-Argintărie și tacâmuri cu coada de lemn sau os
-Articole lipite sau articole termorezistente
-Vase murdare de scrum de țigară, ceară, lac sau substanțe chimice
-Impremeuri decorative ale porțelanurilor și articolele din aluminiu
-Obiecte delicate precum pahare de cristal
-Vase din plastic

Cum să-ți alegi o mașină de spălat pentru bucătăria ta?

Este esențial să fii atent la măsurători, la fel ca în cazul frigiderului sau altor obiecte mari. Este esențial să evaluezi corect nevoile casei tale pentru că o mașină de spălat vase mare nu e neapărat cel mai eficient lucru pe care să îl achiziționezi.

Acestea sunt de trei tipuri: mari, înguste și compacte. În cazul de față, este indicat numărul de tacâmuri în loc de litri cum avem în cazul frigiderului. Un tacâm este echivalentul a unui întreg set de ustensile pe care le poate folosi o persoană la un prânz complet cu trei feluri de mâncare și cafea.

Exemplu:

-6 sau mai puține tacâmuri. Mașină de spălat vase compactă pentru o singură persoană și gospodării în care vasele sunt spălate rar
-de la 7 la 11 tacâmuri. Mașină de spălat vase medie, ideală pentru familiile mici sau cu puțin spațiu în bucătărie.
-de la 12 la 16 tacâmuri. Mașină de spălat vase mare, pentru familiile numeroase care folosesc mașina de spălat vase în mod regulat.