Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele cu ciorba. Când trebuie pus borșul, de fapt
Dacă îți place să prepari ciorbe sau supe acasă, în propria ta bucătărie, fără îndoială te-ai lovit și tu de problema intensificării gustului lor. Majoritatea româncelor folosesc borș sau zeamă de lămâie pentru a acri compozițiile cu legume sau carne. Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele cu ciorba. Trebuie să știi și tu acest detaliu.
Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele cu ciorba
Ciorbele și supele se numără printre cele mai populare mâncăruri gătite de gospodinele din țara noastră. Indiferent dacă sunt cu legume sau carne, româncele se pricep să le ofere un gust special. Pe lângă faptul că sunt sățioase, se pot prepara și într-un timp foarte scurt, în special cele pe bază de verdețuri.
Pentru a intensifica aroma ciorbelor, cele mai multe gospodine folosesc borș sau zeamă de lămâie. Există, însă, o greșeală care, dacă este comisă, strică tot gustul mâncărurilor. Are legătură cu momentul în care se adaugă borș în ciorbă. Dacă ingredientul nu este introdus în compoziție la momentul potrivit, mâncarea va avea gust rău.
Cele mai experimentate gospodine recomandă adăugarea borșului în ciorbă când procesul de gătire se apropie de etapa finală. După ce toate legumele și/sau carnea au fiert, pune câteva linguri de borș acru în compoziție. Lasă, apoi, mâncarea să mai fiarbă timp de 10, maximum 15 minute.
Cum să prepari borș de casă, explicații pas cu pas
În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum să prepari borș de casă. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Modul de preparare este foarte simplu. Dacă respecți instrucțiunile de mai jos, nu ar trebui să te confrunți cu dificultăți.
Ingrediente:
- 5 litri de apă;
- 500 grame tărâțe de grâu;
- 100 grame pâine neagră, fără aditivi alimentari;
- 3 linguri făină de porumb;
- leuștean.
Mod de preparare:
- Se pune puțină apă rece într-un vas care să prezinte capac.
- Se adaugă 250 de grame de tărâțe de grâu.
- Se fărâmițează cele 100 de grame de pâine neagră, care nu trebuie să aibă în compoziție aditivi alimentari, și se adaugă în vasul cu țărâțe de grâu.
- Se pune capacul potrivit la vas și se lasă acoperit două zile, timp în care amestecul se va dospi.
- Se adaugă restul de tărâțe de grâu, cele trei linguri de făină de porumb și leușteanul, după două zile.
- Se amestecă bine ingredientele.
- Se toarnă apă fierbinte deasupra.
- Se amestecă cu o lingură de lemn compoziția de trei ori pe zi.
- Se depozitează vasul într-un loc călduț.
După ce amestecul se limpezește, borșul este gata. Îl poți depozita în sticle sau recipiente. Atenție, însă! Ai grijă ca acestea să nu fie din plastic. Poți depozita sticlele sau recipientele cu borș la frigider sau într-un spațiu cu temperaturi scăzute. După ce lichidul se răcește, îl poți folosi ori de câte ori ai nevoie în ciorbe sau supe, după preferințe.