Greșeala radicală pe care o facem toți când curățăm sau consumăm portocale. Românii nu procedează corect

de: Alexandra Chivu
22 12. 2020

Portocalele sunt printre cele mai populare fructe din lume. Mai mult, în numeroase țări reprezintă ingredientul principal în tot felul de mâncăruri. Cât despre beneficiile pentru sănătate, lista e mai lungă decât o zi de post, că tot de aflăm în această perioadă. Curățarea lor, însă, reprezintă o corvoadă. Trucul care te ajută să mănânci liniștit acest fruct.

Curăță corect portocalele și uită de mizerie

Așa cum se știe, portocalele sunt cunoscute ca fiind o sursă importantă de vitamina C, funționând ca un accelerator al metabolismului. În același timp, sunt o sursă bună de fibre, ajutând astfel în prevenirea ulcerului gastric și al refluxului gastric. Combat constipația, fiind excelente pentru un tranzit intestinal bun.

Potasiul pe care acestea îl conțin ajută la activitatea cardiacă, iar fibrele lor mențin nivelul colesterolului la un punct normal. Așadar, atât de bune, dar atât de dificil de curățat. Pentru a consuma aceste fructe fără a face prea multă mizerie este nevoie doar să tai capetele portocalei, să faci o incizie în mijlocul de sus al acesteia, apoi să o desfaci pur și simplu.

Colindătorii vor rămâne fără portocale în acest an

Colindatul este interzis de sărbători. Cei de la DSP Gorj au transmis că anul acesta nu va mai fi permis ca o tradiție importantă să fie păstrată din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, oamenii nu vor mai putea merga la colindat ca altădată în preajma sărbătorilor de iarnă.

În schimb, există un prefect care a permis această tradiție, susținând că are încredere în oameni. Emanuel Soare, edil de Argeș, a explicat la Digi24 de ce a permis tradiția în județ. „Permitem colindele, dar grupurile să nu fie mai mari de șase persoane, oamenii să poarte mască și să păstreze distanța”, a spus oficialul. El a menționat că a permis această activitate pentru că rata de infectare în localitate este plafonată și pentru că are încredere că oamenii vor respecta regulile impuse.

„Ar putea fi un fel de debușeu pentru populația care suferă foarte multe alte restricții, dar suntem pregătiți să verificăm cum se vor desfășura aceste activități dacă nu se respectă regulile, vom sista activitățile. Anticipăm că activitățile de colindat vor fi rare, ne bazăm că vor fi grupuri mici și că vor respecta măsurile. Dacă vom constata că rata de infectare va fi în creștere, avem seturi de măsuri restrictive pe care le putem pune în practică”, a completat acesta.