Greșeala prin care salata de boeuf se strică rapid. Detaliul pe care gospodinele îl ignoră
Este una dintre cele mai apreciate salate de pe masa de Revelion, însă totodată unul dintre preparatele care se și strică rapid. De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă din cauza unor detalii importante în legătură cu ingredientele care sunt trecute cu vederea. Ce greșeală fac gospodinele deseori.
Salata de boeuf, nelipsită de pe mesele de sărbători
Este aproape imposibil să nu găsești celebra salată de boeuf pe mesele pregătite în sezonul sărbătorilor de iarnă. A devenit un fel de tradiție ca preparatul în cauză să fie pregătit înainte de Crăciun sau de Anul Nou. Pe vremuri, nu lipsea niciodată de pe listele cu mâncăruri întocmite de gospodine.
Tradițiile în domeniul culinar s-au păstrat până în ziua de astăzi, când gospodinele se întrec în a găti cele mai savuroase preparate de sărbători. Există numeroase rețete pentru a găti salată de boeuf, ingredientele variind în funcție de preferințele fiecăruia.
La ce detalii să fii atent când pregătești preparatul
Dacă vrei să pregătești o salată de boeuf delicioasă pentru masa de Revelion, trebuie să ții cont de câteva detalii importante. Să începem cu carnea. Știm deja că, potrivit rețetei originale, în salata de boeuf se folosește carnea de vită, menționată chiar și în denumirea preparatului.
Unele gospodine aleg să înlocuiască vita cu pui, aceasta nefiind neapărat o greșeală. Preparatul poate să aibă un gust foarte bun, în ambele cazuri. Trebuie să ai grijă însă la modul în care porționezi toate ingredientele folosite în mâncare, precum și la felul în care le legi cu maioneză.
Te-ar putea interesa și: Se pune carne de vită sau de pui în salata de boeuf? Rețeta originală, pentru un gust autentic
De ce se strică repede salata de boeuf, de fapt
Fiindcă vorbim despre ingrediente, trebuie precizat că, în afară de cele în formă naturală, se folosesc și preparate murate, cum ar fi: castraveți murați, gogoșari murați, ardei murați. Bineînțeles, și acestea pot să varieze în funcție de gusturile pe care le au gospodinele sau membrii familiilor lor.
Există un detaliu important în această privință, pe care unele persoane îl ignoră, însă care are de-a face cu starea preparatului. Înainte de a folosi legumele murate la salata de boeuf, lasă-le la scurs aproximativ 10 minute într-o sită fină sau presează-le cu ajutorul unui tifon.
Te-ar putea interesa și: Rețeta originală de salată de boeuf. Ingredientele care îi dau un gust autentic, așa se prepara pe timpuri
Abia apoi pune bucățile de legume murate în salată, altfel preparatul se va strica la scurt timp după ce va fi pus pe masă, din cauza excesului de umiditate.