Greşeala pe care toate gospodinele o fac când spală frigiderul. Aşa se strică mai repede!
Unele gospodine cred că știu totul despre locuința lor și despre cum trebuie să se desfășoare o zi de curățenie ca la carte. Iată că până și cele mai pricepute doamne pot să greșească. Multe dintre acestea spală frigiderul greșit. Ele riscă în modul acesta să îl strice. Cu siguranță toată lumea își dorește să evite o cheltuială în plus, mai ales în aceste vremuri greu încercate din cauza scumpirilor în lanț. Află ce faci greșit și care este modalitatea perfectă de a curăța un astfel de aparat electrocasnic! Cum trebuie să procedezi?
Truc pentru gospodine: ce greșești când speli frigiderul?
Frigiderul este unul din cele mai importante obiecte din casă. Acesta ține mâncarea proaspătă și ajută toate gospodinele să aibă mereu la îndemână alimente reci și delicioase. Indiferent de cât de curat arată, el trebuie dezinfectat și spălat cel puțin de două ori pe săptămână.
Specialiștii susțin că toate electrocasnicele trebuie menținute curate în permanență pentru că de igienizarea lor depinde sănătatea ta. Poți să rezolvi această problemă în doar 30 de minute, dar trebuie să faci acest proces ca la carte. Ziua de curățenia se face pe etape, nu toată într-o singură zi.
În felul acesta nu o să obosești teribili și nici nu o să riști să scapi din vedere anumite detalii. Experții susțin că trebuie mai ales să acorzi atenție garniturilor de cauciuc. Acestea rețin multe bacterii, iar din cauza murdăriei acumulate pot să se strice foarte rapid.
Ce trebuie să faci: pas cu pas
1. Amestecă detergent și apă pentru soluția de curățare.
2. Curăță cu mișcări verticale de sus în jos.
3. Nu utiliza mânuși de cauciuc pentru sticlă pentru că riști să îți alunece din mână.
4. Insistă asupra garniturilor din cauciuc.
5. Clătește totul cu o lavetă cu apă călduță.
6. Șterge rafturile cu o cârpă curată înainte să pui la loc alimentele.
7. Lasă bucăți de lămâie cu bicarbonat de sodiu pe unul din rafturi pentru a scăpa de mirosurile neplăcute.
8. Nu uita să pui produsele la locurile lor așa cum trebuie (conservele sau sosurile pe ușa frigiderului și recipientele mari pe rafturile din sticlă)
9. Folosește pe cât de mult posibil recipiente separate din plastic pe care să le reutilizezi o lungă perioadă.
10. Pune fructele și legumele în lada aparatului tău în pungi de hârtie (în modul acesta nu vor fi afectate de umiditate și vor ține o perioadă mai lungă).
11. Repetă procesul cel puțin de două ori pe săptămână pentru un frigider curat și dezinfectat.