Greşeala pe care o facem cu toţii când preparăm clătite. Un bucătar de top îşi dezvăluie secretul
Cu toate că rețeta este una cât se poate de simplă, foarte mulți evită să facăacest desert delicios. De ce? Prepararea durează destul de mult și este un proces ce necesită atenție și ceva dexteritate. În plus, de multe, ori, rezultatul nu este cel dorit. Află, din rândurile de mai jos, care este greșeala pe care o facem cu toţii când preparăm clătite.
Un bucătar a dezvăluit care este greșeala pe care o facem cu toţii când preparăm clătite
Cele trei mari probleme cu care ne confruntăm când facem clătite sunt arderea lor, adaptarea corectă a cantității de compoziție la numărul de clătite pe care vreum să le obținem și, nu în ultimul rând, lipirea lor de tigaie, ceea ce înseamnă că în loc să ajungă pe farfurie, ajung direct în coșul de gunoi.
Jordan Moore, Senior Recipe Developer la Gousto, a dezvăluit care sunt cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac atunci când gătesc clătite și a oferit sfaturi de aur pentru a ne îmbunătăți tehnica.
Potrivit acestuia, greșeala pe care o facem cu toţii când preparăm clătite este faptul că punem toate ingredientele odată în vasul în care pregătim compoziția.
Jordan recomandă să adăugăm ingredientele umede peste cele uscate, treptat.
„Adăugați întotdeauna amestecul umed la ingredientele uscate în etape, amestecând ușor până când obțineți o consistență perfect omogenă”, a explicat Jordan Moore.
Sfatul specialistului
Un alt pas important este să lăsam aluatul să se odihnească înainte de a-l turna în tigaie – cel puțin o jumătate de oră.
„Încercați să lăsați aluatul să se odihnească timp de cel puțin 30 de minute înainte de a găti. Acest lucru va asigura că toată făina este absorbită în amestecul umed și va avea ca rezultat o clătită mai bună și mai elastică.”
Te-ar putea interesa și: Ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi niciodată în aluatul de clătite dacă a ieșit prea gros. Vor deveni lipicioase
Tigaia joacă un rol important
Și vasul în care le preparăm joacă un rol important în rezultatul final. Potrivit lui Jordan, tigaia perfectă este „mare, fierbinte și antiaderentă” și cheia este uleiul încins bine.
„Asigură-te că uleiul este suficient de fierbinte înainte de a turna prima clătită – astfel vei evita ca acestea să se lipească de tigaie”.
Clătitele făcute în unt au o aromă deosebită, dar această tehnică crește mult riscul ca aluatul să se lipească de tigaie.
Te-ar putea interesa și: Făina pe care să nu o folosești niciodată la clătite. Vei distruge aluatul