Greșeala pe care o fac șoferii cu bușonul de la rezervor, atunci când alimentează. Habar nu aveai ce poți să faci

de: Cătălina Burghelea
05 02. 2022

Mulți conducători auto fac o greșeală cu bușonul de la rezervor, atunci când alimentează. Deoarece puțini șoferi știu la ce folosește, de fapt, orificiul de la capacul rezervorului de la maşină, ajung să-și complice viața degeaba. Trăim în secolul vitezei, așa că toată lumea face lucrurile pe repede înainte. Nici când alimentezi în benzinării nu ești scutit de grabă, pentru a pleca spre locul de muncă, și uiți să faci un lucru important cu acest bușon de la rezervor.

Ce mare greeșală faci la pompă, atunci când alimentezi

De foarte multe ori, șoferii lasă bușonul de la rezervor să atârne pe mașină, fără să știe că producătorul auto s-a gândit și la asta. Dacă nu ai observat până acum sau nu ai fost atent, ușița de la rezervor are atașat un plastic, menit să-ți scutească din munca depusă atunci când alimentezi autoturismul. Plasticul are o formă ciudată și mai nimeni nu știe pentru ce a fost gândit de producător.

Puțini șoferi știu care este rolul bușonului de la rezervor

Mai mult ca sigur, și tu ai scos bușonul de la rezervor și l-ai lăsat să atârne pe mașină, în timp ce alimentai cu benzină sau motorină, bazându-te că acesta este legat de rezervor cu o bucată de plastic, așa că nu are cum să cadă. De multe ori însă, orificiul este pătat și îți murdărește autovehiculul. Apoi te întrebi de unde sunt dârele respective pe mașină, mai ales dacă ai spălat autoturismul recent.

Eviți să-ți murdărești mașina

Ei bine, pentru a evita astfel de situații neplăcute, ce pot afecta în timp chiar și lacul de pe vopseaua mașinii, trebuie să știi că acel bușon de pe ușița de la rezervor este gândit de constructorul auto tocmai pentru a pune orificul în acel loc special în timp ce ești la pompă. Astfel, bușonul va sta liniștit în sistemul respectiv pe parcursul alimentării, în felul acesta vei evita să ai dungi murdare pe tabla vehiculului.

Detalii prețioase despre industria auto

Dacă ești pasionat de mașini și mulți cai putere, trebuie să știi aceste curiozități interesante: un autoturism este compus, în medie, din 30.000 de piese diferite; cea mai rapidă mașină din lume poate atinge o viteză maximă de 435 km/h! Zilnic, sunt fabricate, în medie, 165.000 de mașini. Aproximativ 80% din materialele unei mașini sunt reciclabile, tare, nu?!

Primul autoturism modern a fost construit în Germania, în anul 1886. Un alt fapt fascinant despre mașini este că ștergătoarele de parbriz au fost inventate de către o femeie. Airbag-ul are nevoie de doar 40 de milisecunde pentru a se umflă în timpul unui accident rutier, iar cea mai scumpă mașină de serie din lume costă 1.700.000 de dolari.