Greșeala pe care o fac românii când prepară mămăliga. Cum procedezi corect, ca să se lege
Mămăliga este preferată de români încă din cele mai vechi timpuri, mai ales pentru că o femeie era considerată bună de măritat în momentul în care reușea să facă un astfel de produs tradițional la perfecție.
Cum se gătește, de fapt, mămăliga. S-a aflat secretul
În zilele noastre, poate că nu mămăliga dă verdictul unei căsnicii, dar acest fel de mâncare încă este extrem de popular în fiecare perioadă din zi. În cazul în care ai tot încercat să gătești așa ceva, dar nu ți-a ieșit, este posibil să faci o greșeală pe care o face toată lumea.
Nu te impacienta, nu este chiar așa de greu să reușești să faci o mămăligă perfectă pentru toată familia! Trebuie să respecți doar anumite trucuri, iar laudele vor curge. Acest fel de mâncare este extrem de ușor de preparat dacă i se oferă atenția cuvenită.
O să ai nevoie de 1 linguriță de sare, 4 căni de apă, adică 1,050 ml, dar și o cană de mălai grișat de 200 de grame. Înainte de toate, alege o oală cu fund dublu, triplu sau un tuci. Aceasta este o greșeală colosală pe care o fac românii atunci când pregătesc mămăliga.
Rețetă pentru mămăligă. Este gata în câteva minute
În alte recipiente căldura nu se transferă uniform, așa că este important să alegi o oală potrivită pentru acest fel de mâncare ce îți dă mari bătăi de cap. Apoi, adaugă toate ingredientele și amestecă foarte bine până când mălaiul se desface.
De aici, totul este floare la ureche! Amestecul trebuie lăsat la foc mediu și amestecat până la fierbere și până când apa a scăzut. Continuă să faci acest lucru până când o să observi că mămăliga a devenit moale. Acest pas nu durează mult timp, ci aproximativ 5 minute.
Imediat după ce s-au respectat trucurile explicate mai sus, oala trebuie lăsată la foc mic pentru ca mămăliga să fiarbă pentru încă 20 de minute. Este important să se amestece în mâncare din 5 în 5 minute. Mai există un secret ce te-ar putea ajuta pe viitor.
Ce obiect din bucătărie te va salva de fiecare dată. Știai acest truc?
În cazul în care ai prin casă, pune o sită împotriva stropirii chiar deasupra oalei. După ce a fiert mămăliga, oala trebuie să fie acoperită cu un capac pentru încă 5 minute, iar apoi focul trebuie să fie oprit.
Acest fel de mâncare trebuie să fie servit cât e cald pentru a bucura toată familia, așa că nu ezita și pune mămăligă în farfurii alături de alte mâncăruri. O să observi că toată lumea îți va lăuda calitățile din bucătărie dacă s-au respectat trucurile de mai sus!