Greșeala pe care o fac românii când consumă pepene roșu. Așa îi strică toate beneficiile

de: Năstase Mirabela
15 06. 2022

Greșeala pe care o fac românii când consumă pepene roșu. Acest fruct așteptat al verii este foarte benefic pentru organism. Cu toate acestea, anumite „greșeli” ar putea să dea un disconfort digestiv, iar asta pentru că nu se ține cont de anumite reguli în ceea ce privește consumul acestuia.

Greșeala pe care o fac românii când consumă pepene roșu

Dacă vrei să te bucuri din plin doar de beneficiile pepenelui, atunci ar trebui să știi cum se consumă corect acest fruct. Spre exemplu, un prim sfat în acest sens este să consumi pepenele roșu pe stomacul gol și nu după masă, așa cum, se practică, de obicei. Iar asta pentru că dacă mănânci pepenele ca desert, el va fermenta în stomac și va îngreuna digestia, nu o va susține. Vei simți o senzație de balonare și de disconfort abdominal, iar în unele cazuri vei avea o accelerare a tranzitului intestinal.

Specialiștii în sănătate susțin că pepenele roșu ar trebui consumat la cel puțin o jumătate de oră după masă sau, și mai bine, pe stomacul gol. Pepenele roșu nu ar trebui mâncat nici cu pâine, așa cum se mai obișnuiește. Asta poate produce balonare, flatulență și diaree, mai ales dacă pepenele cu pâine ține locul unei mese de peste zi.

Nu se recomandă nici consumul pepenelui înainte de culcare, iar asta din cauza conținutului mare de zahăr, care îl va face să fermenteze în stomac. Iar persoanelor care suferă de colon iritabil nu li se recomandă sub nicio formă consumul de pepene înainte de culcare.

Pepenele se poate consuma ca atare, tăiat felii sau cublețe. Se poate folosi pentru a îndulci salatele cu fructe sau se poate mura cu tot cu coaja. Tot din coaja se poate face o dulceață foarte bună.

Pepene roșu, beneficii

Pepenele roșu oferă multe beneficii. El are multe săruri minerale, se evidențiază prin conținutul de magneziu și potasiu, însă conține și licopen, o substanță care are un rol important în neutralizarea radicalilor liberi, regăsită și la roșii. De asemenea, pepenele roșu mai conține și fibre, beta caroten și acid folic.

Pepenele roșu hidratează și remineralizează, datorită conținutului ridicat de apă, este un puternic antioxidant, prin conținutul ridicat de licopen. Pepenele roșu este ideal pentru cei care doresc să scadă în greutate. De asemenea, și semințele pepenelui sunt bune pentru consum, întrucât conțin vitamine. Le pui într-o tavă la cuptor, 15-20 minute, peste care poți adăuga sare, la final.