Greșeala pe care o fac mulți șoferi cu cheile de la mașină. De ce să nu adaugi altă cheie la suport

Greșeala pe care o fac mulți șoferi cu cheile de la mașină. De ce să nu adaugi altă cheie la suport
De ce nu este bine să ai prea multe chei pe suportul de chei

Mulți șoferi pun mai multe chei, în afară de cea de la mașină, pe suportul de chei. Cu toate acestea, specialiștii în domeniul mașinilor și al cheilor spun că este o greșeală. Ce impact poate avea asupra autovehiculului?

De ce nu trebuie să adaugi nicio altă cheie pe suportul cheilor de la mașină

Prea multe chei pe același suport pot avea un impact negativ asupra cheii de la mașină, dar și asupra mașinii tale, spun cei de la Reader’s Digest. Cu siguranță mulți șoferi nu s-au gândit la asta.

“Prea multe chei pe suportul de chei pot deteriora componentele sensibile din cilindrul de contact. Cilindrul de contact nu a fost creat să susțină atât de multă greutate și când atârni un suport chei greu de contact, fiecare groapă, curbă și vibrație vor deteriora încet dar sigur componentele delicate din interior”, a declarat Jake McKenzie, din cadrul autoaccessoriesgarage.com.

Deteriorarea cilindrului de contact va duce la probleme serioase de pornire, iar în unele cazuri la alte situații de siguranță. Totodată, greutatea cheilor poate afecta grav contactul, lucru care afectează, în același timp, modul în care ea poate fi condusă.

Potrivit experților, pe suport de chei ar trebui să fie maxim 5-6 chei. O variantă mai bună ar fi să ai un suport de chei doar pentru cheile de la mașină, pentru a reduce complet greutatea pe care trebuie să o susțină contactul.

Lucruri esențiale pe care nu le înveți la școala de șoferi

Pentru a deveni un șofer bun ai nevoie de experiență și mulți kilometri parcurși. Odată ce ai luat permisul ești doar începător, cu câteva elemente de bază învățate, însă „aventura” abia începe. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont:

  • Nu depăși o mașină care încetinește

Dacă circuli pe un drum cu două benzi, iar șoferul din față încetinește, este foarte posibil ca acesta să fi apăsat pedala de frână din cauza unui pieton care traversează prin loc nepermis. De asemenea, ar trebui să iei în considerare și faptul că, poate vrea sa vireze stângă, însă nu a semnalizat.

  • Nu brusca niciodată volanul

Chiar și într-o situație de urgență, încearcă pe cât puțin să bruschezi volanul, deoarece o astfel de manevră ar putea arunca mașina de pe traiectorie, chiar dacă ai sistemul ESP activat.

  • Păstrează mereu distanță față de cel din fața ta

Acest lucru te învață și la școala de șoferi, însă este unul dintre cele mai importante aspecte ale șoferiei. Este foarte important să păstrezi o distanță optimă față de cel din fața ta, astfel încât să ai spațiu de frânare în cazul unei urgențe.