Greșeala pe care o fac mulți români când curăță aerul condiționat al mașinii. Doar așa e corect
Tu știi cum trebuie curățat aerul condiționat al mașinii? În prezent, majoritatea șoferilor care vor să cumpere un autoturism, fie nou sau la mâna a doua, optează pentru modele cu AC. Având în vedere traficul aglomerat, dar și verile tot mai călduroase, un astfel de sistem nu reprezintă un moft, ci o adevărată necesitate. Dar, pentru a funcționa cum trebuie clima în autovehicul, ventilația trebuie curățată la o anumită perioadă.
Aerul condiționat al mașinii trebuie curățat. Cum faci asta
Pe lângă încărcarea cu freon, aerul condiționat din mașină necesită, la fel ca toate celelalte instalații auto, o întreținere optimă. În felul acesta, previi unele defecțiuni și reduci contaminarea sa. Urmând pașii de mai jos, vei obține cele mai bune rezultate.
Deși o procedură completă de curățare a AC-ului necesită intervenția unui profesionist, care dispune de echipamentele necesare, operațiunea poate fi realizată și de tine. Ai nevoie de unele produse ce pot fi achiziționate de la magazinele de profil. Așadar, iată ce trebuie să faci:
Înlocuieşte filtrul şi șterge bine aparatul
Aerul condiționat din mașină trebuie curățat ca lumea cel puțin o dată la doi ani. Asta presupune, printre altele, înlocuirea filtrului de polen, care este o cutie lungă și îngustă, aflată direct sub parbriz. Acesta este foarte accesibil la preț.
De cele mai multe ori, pentru deschiderea carcasei și scoaterea filtrului nu este nevoie de vreun instrument special. Nu uita să dezinfectezi și conductele cu ajutorul spumelor şi elementelor pulverizabile.
Un alt lucru pe care trebuie să-l faci este să usuci evaporatorul. Deoarece nu poți vedea această componentă, ai nevoie de suflantă şi încălzitor. Astfel, oprește aparatul de aer condiționat, pornește încălzirea la putere maximă și lasă motorul să funcționeze circa 10 minute.
Produse pe care să le folosești
Pulverizează bine spumă de curățare în toate canalele vizibile din carcasa filtrului de polen. Repornește motorul, apoi setează suflanta la putere maximă. Nu uita să oprești încălzitorul şi aerul condiţionat, după care schimbă direcția suflantei la fiecare trei minute. Folosește restul de spumă prin toate canalele și instalează noul filtru de polen. Este momentul să închizi carcasa.
Truc fabulos pentru o dezinfectare completă
Utilizează foggere sau generatoare de ceaţă. Aceste produse reprezintă alternative mai simple decât spuma. Foggerul este poziționat în spatele scaunului pasagerului, iar elementul de absorbție este orientat în sus. Pornește motorul, comută pe circularea AC-ului şi schimbă regulatorul la deschidere completă, după care închide toate ferestrele autoturismului şi deschide cutia până când dezinfectantul se trage.
Închide toate ușile și lasă ventilatorul să-și facă treaba în jur de 20 de minute. După acest timp, elimină cartonul, cutia şi orice reziduuri din spatele scaunului pasagerului din față. Cu acest truc vei obține o dezinfectare completă a întregului interior.