Greșeala pe care o fac multe gospodine cu puiul cumpărat din Lidl, Kaufland sau alte magazine. Alerta dată de autoritățile din SUA

de: Corina Oprea
10 06. 2023

Este alertă din America pentru puii din magazine! Un obicei extrem de periculos, pe care multe gospodine îl au, este tot mai răspândit!

Obiceiul periculos al gospodinelor! Atenție la puii din Lidl sau Kaufland

Curățarea corectă a puiului este esențială pentru asigurarea unei mese gustoase și sigure. Indiferent dacă pregătiți un grătar, o friptură sau o supă, eliminarea corespunzătoare a pielii, a grăsimii și a resturilor neplăcute de pe pui este un pas crucial în procesul de gătit. Se pare, însă, că unii deja exagerează în ceea ce privește curățarea cărnii.

Autoritățile sanitare din SUA au transmis un mesaj important tuturor oamenilor care au preluat un obicei extrem de nociv. Atât în America, dar și în Spania, oamenii obișnuiesc să spele puiul cu detergent și chiar promovează acest obicei pe internet. Medicii au avertizat că această tehnică poate provoca diaree, dureri abdominale, greață și vărsături și, în cazuri extreme, chiar febră mare .


Puiul, fie că este de la Lidl, Kaufland sau alt magazin mare, trebuie spălat, pur și simplu, cu apă. Nici carnea, nici peștele nu trebuie spălat cu vreun detergent anume, pentru că nici nu există unul special în acest sens.

Ba mai mult, este mai bine să ținem cont că acestea sunt alimente care, atunci când sunt gătite, bine fierte, nu vor avea nicio problemă, adică nu au nevoie de niciun tratament suplimentar. Dedicarea timpului adecvat de gătit le va ucide orice bacterie pe care le-ar putea avea, deci nu trebuie să complicăm lucrurile.

Cum spălăm corect carnea de pui

Un prim pas important în curățarea puiului este să îndepărtezi pielea și penele, după ce l-ai spălat bine cu apă caldă sau rece. Dacă aveți un pui întreg, folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia ușor pielea de pe gât și picioare, dar și de pe piept. Trageți cu grijă de piele și folosiți chiar o mănușă de protecție.

Mai apoi, treceți la curățarea internă a puiului. Spălați bine puiul sub apă rece, asigurându-vă că ați clătit toate părțile. Verificați bine puiuș și îndepărtați eventualele resturi sau organe. Dacă puiul este întreg, îndepărtați gâtul și ghearele de la picioare. Asigurați-vă că spălați și clătiți atent toate părțile interne și externe ale puiului, pentru a elimina rezidurile.

Pentru a obține o carne de pui mai curată și mai sănătoasă, este recomandat să îndepărtați grăsimea și excesul de carne, bucățile amestecată cu multă grăsime. Astfel, vei reduce conținutul de grăsimi saturate și vei avea o carne mai slabă.

După clătirea atentă a puiului, pregătiți o soluție de apă și oțet într-un vas și înmuiați puiul timp de aproximativ 10-15 minute. Acest proces va ajuta la eliminarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute. După înmuiere, clătiți din nou puiul sub apă rece și uscați-l cu un prosop de hârtie curat.