Greșeala pe care o fac multe gospodine când fierb fasolea uscată. Așa trebuie să procedezi
Românii iubesc să mănânce fasole în borș, scăzută sau sub formă de icre de fasole. Cu toate astea, dacă vrei să o faci de la zero și să o fierbi singur acasă trebuie să ai puțină răbdare. Există un întreg proces pentru rețetele care o au la bază. Ce greșeală fac multe gospodine când fierb fasolea uscată? Unii oameni nu știu că pasul acesta este unul greșit. Cum trebuie, de fapt, să procedezi?
Truc pentru fasole: ce faci greșit când o fierbi pe cea uscată?
Să prepari o rețetă cu fasole de la zero a devenit o provocare, mai cu seamă că cei care gătesc acasă nu dispun nici ei de mult timp. Desigur că e mai rapid să îți comanzi preparatele preferate, dar este și mai delicios dacă gătești felul de mâncare special pentru familia ta.
Un cercetător american a explicat cum trebuie consumată fasolea pentru a ne bucura de toate proprietățile sale. Leguminoasele sunt bogate în minerale, dar organismul nostru asimilează aproximativ jumătate din cantitatea nutrienților, potrivit specialistului.
Multe dintre gospodine repetă aceleași greșeli atunci când pun la fiert leguminoase. Timpul de fierbere va părea ca o eternitate dacă le vei pune la fiert ca atare, așa că cel mai bine este să le lași peste noapte la înmuiat în frigider.
O altă greșeală pe care mulți o comit este faptul că nu schimbă apa niciodată. Nu trebuie să pui apa rece dacă verși o a doua rundă. Boabele vor rămâne tari indiferent de cât de mult au stat la fiert, așa că apa nouă și clară trebuie să fie caldă.
Detalii
Majoritatea românilor o consumă pe cea uscată. Mulți preferă să facă un borș de fasole acru, fasole bătută cu sos de ceapă și boia sau să mănânce icre de fasole.
De obicei, icrele de fasole se află pe cele mai multe platouri tradiționale românești. Unii pun alături ceapă verde sau usturoi crud. Ea are foarte multe beneficii și este recomandată de nutriționiști, dar într-un meniu echilibrat.
Valori nutritive și producție
- Principalele țări producătoare de fasole uscată:
Brazilia – 3,2 milione tone
India – 3,0 milione tone
Birmania – 1,7 milione tone
China – 1,2 milione tone
SUA – 1,1 milione tone
- Principalele țări producătoare de păstăi verzi:
China – 2,47 milione tone
Indonezia – 0,87 milione tone
Turcia – 0,52 milione tone
India – 0,42 milione tone
Spania – 0,22 milione tone
- Valori nutritive
colesterol 0,0 mg
saturate totale 0,12 g
monoinsaturate (olecice) 0,06 g
polinesaturate (linoleice) g 0,18
Minerale
calciu 228 mg
fosfor 407 mg
fier 5,5 gr
magneziu 140 mg
sodiu 24 mg
potasiu 1406 mg
zinc 2,79 mg