Greșeala pe care o fac gospodinele când prepară pâine de casă. Câtă drojdie se pune la un kilogram de făină

de: Năstase Mirabela
21 01. 2022

Ce greșeală fac gospodinele atunci când prepară pâine de casă. Iată câtă drojdie se pune la un kilogram de făină, de fapt. Toți preferă pâinea de casă, gata scoasă din cuptor. Însă pâinea de casă perfectă are și ea secretele ei. Specialiștii recomandă cântărirea ingredientelor și atenția la detalii.

Greșeala pe care o fac gospodinele când prepară pâine de casă

Însă puține gospodine știu câtă drojide proaspătă se pune la un kilogram de făină. Ei bine, dacă îți propui să faci pâine de casă curând, află că poți folosi cu succes următoarea rețetă. Ai nevoie de un kilogram de făină, 625 ml de apă călduță, 21 g de drojdie uscată sau 30 g de drojdie proaspătă, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de sare.

Deci, la un kilogram de făină ai nevoie de 21 grame drojdie uscată sau 30 de grame de drojdie proaspătă. Făina se pune într-un vas și se face o adâncitură mică în mijloc. Se adaugă apoi în centru drojdia frecată cu sare, zahăr și apă. După omogenizarea ingredientelor, aluatul se lasă la dospit într-un loc cald, cu o folie alimentară deasupra sau un prosop pentru 30 de minute.

Când volumul aluatului s-a dublat, se mai frământă o dată ca să iasă aerul, se modelează pâinea, după care se mai lasă la dospit alte 20 de minute. Se așază în tava unsă cu ulei și se lasă la copt o jumătate de oră aproximativ, la 180 de grade C.

Pâinea, cel mai întâlnit produs alimentar

Când pâinea se rumenește, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Când aluatul de coacere se pregătește, se crestează cu ajutorul unui cuțit partea de sus pentru a da o formă și o textură unică. Se preîncălzește cuptorul apoi la 160°C și odată cu introducerea aluatului în cuptor și se pune și o oală plină cu apă. Aburul o să pătrundă în coca lăsată la copt, care va frăgezi și îi va da savoare pâinii.

Pâinea este cel mai întâlnit produs alimentar în magazine și este nelipsită din bucătăriile gospodinelor. Făina s-a descoperit în neolitic, recunoscută ca fiind un ingredient care se amestecă cu apă și cu alte mirodenii pentru a se forma un aluat.

În Orient, pâinea era simbol al necesităților. În India, spre exemplu, oamenii au nevoie de pâine și de haine și de casă, potrivit legendelor, și folosită ca să exprime simbolul banilor. Populația jura pe pâine în Evul Mediu ca și simbol al adevărului, un aluat copt bine și foarte gustos.