Greșeala pe care o fac gospodinele când fierb carnea de pui. Doar așa e corect
Supele de pui sunt recomandate mai ales iarna, când trebuie să ne încălzim organismul, ca urmare a temperaturilor foarte scăzute de afară. Acest fel de mâncare se află cu siguranță în topul celor mai sănătoase și gustoase preparate. Nelipsite din meniul nostru zilnic, supele au marele avantaj că se fac repede. Doar că multe gospodine nu știu să fiarbă corect carnea de pui. Metoda este cunoscută doar de către bucătarii iscusiți.
Ce greșeli faci atunci când fierbi carnea de pui pentru supe și ciorbe
Vara, optăm pentru salate sau diferite preparate reci, însă, odată cu răcirea vremii, trecem la supele calde și gustoase. Ce-i drept, sunt ușor de preparat, ingredientele fiind la îndemâna oricui. Deși prepararea unei supe nu pare ceva complicat, mulți români se împotmolesc la fierberea cărnii de pui. Din fericire, am aflat trucurile știute doar de marii bucătari.
Trucuri folosite de cei mai mari bucătari ai lumii
Majoritatea gospodinelor preferă să cumpere carnea de pui din comerț, fiindcă nu trebuie să fiarbă ore întregi ca să devină fragedă. Mai indicată este pasărea de curte, mult mai gustoasă și mai sănătoasă.
Carnea trebuie fiartă în funcție de mărimea puiului. Asta înseamnă că timpul de gătire diferă. De asemenea, mai trebuie să știi un alt aspect. Carnea de pui pentru supe sau ciorbe poate să fie congelată sau proaspătă. Ca să îți dai seama când este fiartă, poți să o verifici cu o furculiță. Dacă pielea se rupe cu ușurință și apar sucuri, carnea poate fi consumată sau utilizată pentru supă.
Sarea dă gust mâncării, dar mai are un rol secret
Nu uita de sare! Este foarte important să sărezi apa în care fierbi puiul pentru ciorbe și supe. Astfel, spuma se va aduna mai rapid și nu se va împrăștia prin oală. Atenție, însă! Trebuie să strângi cu o lingură sau cu o ustensilă specială toată spuma care se formează la suprafața apei în care fierbi puiul, din cauză că este toxică.
Legume recomandate pentru o supă de cinci stele
O altă întrebare ce stă pe buzele gospodinelor noastre se referă la legumele folosite pentru o supă foarte delicioasă. Bucătarii cu experiență recomandă rădăcinoasele, precum țelina, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și morcovul. Puse în oala cu ciorbă, vor da o savoare incredibilă preparatului. Totodată, experții culinari mai au un pont. Folosește destulă sare, dar și multe alte legume care se pot fierbe întregi. Optează pentru ardei gras, ceapă, cartof, dovlecel, roșii sau vinete.