Greșeala pe care o fac gospodinele când congelează fructe și legume. Secretul să nu se mai înmoaie
Ce greșeală faci atunci când pui la congelat fructe și legume? Există câteva trucuri care te scapă de neplăceri atunci când le scoți de la rece pentru a le folosi. Ce trebuie să faci și care este modul corect de a proceda în această situație?
Truc în bucătărie: cum să congelezi fructe și legume în mod corect?
Fructele și legumele congelate sunt de mare ajutor pentru cei care sunt mereu pe grabă. Unele gospodine au găsit metoda perfectă pentru a scăpa din vedere câțiva pași în timpul preparării meselor de prânz sau din weekend.
Desigur că cea mai încărcată perioadă pentru majoritatea oamenilor este în timpul săptămânii, moment în care totul este pe repede înainte. Pentru a câștiga puțin timp, unii au găsit o metodă inventivă de a congela legumele sau fructele de care au nevoie pentru mâncarea pe care se gândesc să o gătească.
Ce poți face cu ele?
Mai exact, unele gospodine își pun la rece pachețele perfecte cu zarzavat pentru cantitatea de care au nevoie pentru o ciorbă sau pentru felul al doilea. Este recomandat să faci asta și cu fructele pe care le culegi proaspete când sunt în sezon, ulterior să le speli și să le depozitezi la temperaturi optime.
În modul acesta te poți bucura de ele atunci când vrei să faci un suc natural în casă, un iaurt cu fructe dimineața sau chiar o prăjitură răcoritoare pe care să o pudrezi cu zahăr. Până la acest pas trebuie să ai în vedere modul în care le pui la congelator.
Trebuie neapărat să le pregătești pentru procedură după ce le-ai cumpărat sau cules din grădina proprie. De asemenea, un secret este să le scurgi bine de apă pentru ca ele până să înghețe să nu-și schimbe textura.
Reguli înainte de congelare
- După ce le-aţi cumpărat, nu le ţineţi mult până le pregătiţi de congelare.
- Spălaţi-le bine cu apă rece şi opăriţi-le înainte de a le ambala pentru congelare. Este suficient să le ţineţi în apă clocotită câteva minute. În acest fel, procesul de coacere, care continuă şi după culegere, este stopat. După opărire, trebuie răcite în apă foarte rece pentru a opri procesul de gătire. Câte minute au stat în apă fiartă, atât să stea şi în apă rece.
- Scurgeţi apa din ele.
- Puneţi-le în pungi sau caserole. Lăsaţi un spaţiu deoarece prin îngheţare îşi vor mări volumul.
- Pentru fructe, este la fel de important să le alegeţi pe cele foarte bine coapte, sănătoase şi proaspăt culese. Spălaţi-le cu apă rece şi ştergeţi-le cu un prosop sau lasaţi-le să se usuce foarte bine. Piersicile, caisele, prunele se taie în bucăţele şi se aşază separate pe o tavă pe care o băgaţi în congelator. După ce se congelează le puteţi pune în pungi de plastic. (Sursa: click.ro)